Dartelin Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Mam pytanie odnośnie bloku wodnego: próbowałem polerować powierzchnię ale miejscami porobily sie malutkie ryski, miejscami są też takie malusieńkie odpryski ale to nie od polerowania. Czy one mogą być ? Nie bedą obniżały jakości bloku ? Edytowane 21 Marca 2006 przez Dartelin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 zalezy jakie są one głebokie i ile ich jest, bo płytkie ryskie nie zrobią za wiele, wypełnia sie pastą termoprzewodzącą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 ale ryski powstały przy polerowaniu ?? czy szlifowaniu papieram? aż sie wierzyć nie chce... no chyba ze zbyt grubym papierem szlifowałeś. ale jak czytam o odpryskach, to mam wątpliwości, czy to chodzi o SPÓD bloku. hm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dartelin Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Te odpryski sa naprwawde malutkie, wiekszosc jest na brzegu. W okolicach przylegania do jądra nie ma w ogóle. A ryski powstaly wskutek polerowania szmatka i pasta polerska. Jak sie popatrzy pod światło to nie widać ich, dopiero jak prosto z góry. Pasta jest Auto Max, do polerowania powierzchni lakierowanych, lekko ścierna. Edytowane 21 Marca 2006 przez Dartelin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Prawdopodobnie odpryski = wgnioty w miedzi. W bloku (jak i radiatorach) ważniejsza niż lustro spodu jest jego "płaskość". Dartelin -> gdzieś ty się ukrywał- Dołączył: 9-Październik 02 i nadal Początkujący uczestnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dartelin Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 No dołączył tak ale mało pisał :) Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...