Skocz do zawartości
Matys__

Acer Aspire 5024wlmi Vs Hp Pavilion Zv6000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam na oku te dwa laptopy.

Cena jest porownywalna, okolo 4300 zl

Czy moglibyscie wypowiedziec sie na temat tych sprzetow.

Wiem, ze Acer jest dosyc popularny , gierki na nim smigaja i ogolnie jest OK.

nie wiem natomiast za wiele o HP. (ten sprzet ma chyba slaba grafikę x200, 256 RAM)

z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam na oku te dwa laptopy.

Cena jest porownywalna, okolo 4300 zl

Czy moglibyscie wypowiedziec sie na temat tych sprzetow.

Wiem, ze Acer jest dosyc popularny , gierki na nim smigaja i ogolnie jest OK.

nie wiem natomiast za wiele o HP. (ten sprzet ma chyba slaba grafikę x200, 256 RAM)

z gory dzieki za pomoc.

O acerze mozesz poczytac na forum, bo duzo tego. HP pavilion to wielki grzmot. Slaba matryca i ciagle pracujace chlodzenie (na wolnych obrotach, ale chyba sie nigdy nie wylacza). Ma ladniusie diody (niebieskie) i wogole ladnie wyglada, ale znajdz sobie cos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc pare wyjasnien - rozumiem, ze ten opis dotyczy tylko modeli Pavilion na Pentium 4. Są jednak Pavliliony z prockami typowo mobilnymi - HP Pavilion DV4000 (Pentium M)i DV5000 (Turion). Mialem w łapkach HP Pavilion dv4000 (Pentium M 770, Mobility Radeon X700, tyle (to co mnie do niego zraziło to niezbyt dobra matryca Glare):

Dołączona grafika

Do Samsunga X20 to mu daleko, ale jak widac na zalaczonym obrazu idealnie pasuje do kobiecego uda Wendy ;-) :

Dołączona grafika

HP Pavilion dv5000z (AMD Turion 64 ML-40, ATI Radeon XPRESS 200M w/128MB Hypermemory

HP Pavilion dv4000 (Pentium M 740, IGMA900)

Dzieki za uzupelnienie. Te kompy mi sie bardzo podobaja, ale niestety czesto mozna sie natknac na modele pavilionow z sempronami i turionami, ktore maja obudowe, jak te grzmoty z Pentium 4. Te z fotki maja genialne, jak dla mnie, wykonczone. Bardzo mi sie podobaja. W UK sa tez sprzedawane jako compaq, nie HP. Zdziwilo mnie to nieco, ale UK to dziwny kraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi