Skocz do zawartości
Wiseguy

Dwie Koncepcje

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Zaczne od tego, ze priorytetem beda gry, ale nie bez przesady. Chodzi mi o najlepszy stosunek cena/jakosc z duzym wskaznikiem na OC czyli ogolnie cos taniego co sie baardzo dobrze kreci i czego sie wystrzegac. Ostatnio duzo czytalem, ale im wiecej czytam tym mniej wiem, dlatego ten topic.

Wiec mam 2 koncepcje:

Posiadam laptopa i moje 1 pytanie. Czy jest mozliwe, ze jesli bym kupil sobie karte pcmcia 1gbit oraz w nowym komputerze tez taka kupic to czy poprzez jakis program (np. pulpit zdalny) moglbym grac podlaczajac sie do komputera stacjonarnego ? Wtedy laptop by sciagal tylko obraz. Mam dysk twardy w lapie, gdzie w hdtest jakos tak pokazuje mi ze sredni transfer wew. to ~28MB/s ewentualnie moglbym go wymienic na szybszy.Moj lapek nie obsluguje sata. Ciekawi mnie to czy wypali bo koszt 2 sieciowek wynioslby mnie ok. 200zl, a dzieki temu nie musialbym kupowac monitora, gdyz mialbym przenosny w lapie :))) i by mi w zupelnosci staczy. Jakby to wygladalo z wyswietlana grafika z stacjonarki ?

Druga koncepcja to kupno nowego komputera BEZ MONITORA !

Mam 1 kostke 512 ddr@480, wiec musialbym kupic plyte, proca, wentylator, zasilacz, karte graficzna i chyba to wszystko bo obudowe takze mam. Jak napisalem wyzej chce to co aktualnie uwaza sie za najlepszy zakup tak jak jeszcze nie tak dawno dobrym zakupem byla plyta glowna abit nf7 oraz barton mobile :)

Zatem drodzy Panie (jesli takowe sa :P )i Panowie co polecacie. Mysle, ze te 5 rzeczy tak do ~1200zl(moze byc wiecej lub mniej, decyduja parametry bo wole dodac pare groszy i miec lepsze). Pytam orientacyjnie gdyz tak na wakacje dopiero bym kupic, ale chce juz wiedziec czego mam szukac, poniewaz wszystko kupilbym na allegro nowe lub uzywane. Wszystko zalezne od ceny. Nie obraze, sie jak ktos zapodam tez cenami wraz z linkami, zebym mogl obserwowac aukcje lub jak sie zmieniaja ceny i wiedziec mniejwiecej kiedy kupic. Ostatnio chcialem kupic semprona 2800+ + k8ns, ale widze, ze odradzali ludzie platforme na 754, wiec pozostaje 939, gdyz jak wejda 2rdzeniowe to chyba pojda ostro w dol ? Nie jestem juz na biezaca za co przepraszam, ale nie mam na to czasu. Bede bardzo wdzieczny za kazda odpowiedz.

pozdro :gitarzysta:

P.S. Prosze nie odsylajcie mnie do wyszukiwarki, poniewaz spedzilem z nia pare godzin, a po 2 baaaardzo czesto z niej korzystam, ale nie znalazlem nic na temat tego polaczenia stac-lap zeby gry chodzily :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo Dj, z menu bym polecil takie dania na dziś:*

Mobo - Epox 9NPA - 340

Cpu - A64 3.0 Venecja Oem - 500 (nie ma juz Sempów...)

Chłodzenie - Ac Freezer 64 Pro - 60

Zasiłka - Forton 400W - 80

Gfx - 6600GE 128/128 - 410

Ale tak powaznie to do wakacji wszytsko sie może zmienić, a szczególnie graty na czasie i ceny :|

Co do opcji z laptopem to nie mam zielonego pojęcia.

*Ale do wakacji mogą być już przeterminowane

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi