Skocz do zawartości
Gość lukas_gab

Wc Zamówienie Na "złożenie"

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukas_gab

Cześć !

Mój sprzęt :

Płyta : Asrok P4S61 (478 chyba myle sie ? )

Ram:

SDRAM DDR 256 PC-3200 "NO NAME"

SDRAM DDR 512 PC-3200 Kingston

Procesor :Celeron D 340 2.93GHZ@3.20GHZ

VGA: Ladatek GF FX 5200 128 mb 64bit 250/410@315/533 ( pasywne standardowe tylko na rdzeń )

Zasilator Altis Total Outpud 300W

HDD1 Segate 40GB 7200 ( z 2000 chyba )

HDD2 Samsung 80GB 7200 ( razem z kompem gródzień 2004)

FDD Samsung :)

Nagrywarka cd-rw samsung

Nagrywarka DVD-RW Sony

Wentyl z radiatorm ( to chyba krowa a nie radiator większego nie widziałem ... ) na procu + nadmóch z tyłu obudowy

Obódowa MidiTower

I teraz mam prosbe o "złozenie" zaproponowanie jakiegoś dobrego wc tak żeby była maź wydajność a przy tym cisza.Tak sobie myślałem że jeden bloczek na proca jeden na VGA ( wiem że to sie nie grzeje ale mam zamiar kupić radka x800gto )na chipetsa (czy jak tam to sie piesze ) chyba nic mam wysoki radiator Jakiś zbiorniczek pompeczka nie wiem 650l ? starczy i chłodnica ( tu jest problem ) jaka duża fabryczna czy jakaś nagrzewnica ?jaka najwydajniejsza i najmniejsza czy taka ze złomu sie nadaje ? ( wója ma skup i pare samochodów to sie wykopie ;) ) Wystarczy to doradzcie jakie czeńści gdzie najtaniej i jaka jakość to powiedzmy ze zaproponujecie 2 zestawy jeden tak za 150 zł a drugi tak za 250 zł a i chłodnicy tu nie wliczam skombinuje skąś ... A może cpc ? tam jest dobra oferta co wy o tym myślicie ?? I na koniec Ostatnio sprawdzałem czy mam dziury w płycie głównejj ( jak sie okazało mam i to nawet spore ) to zauważyłęm jakich rozmiarów mam procesor ... tosz to jest ok. 3x3 a pomyśleć że mój pierwszy celeron był rozmiarów mojej karty graficznej .... no może troche krótczy ...

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec , chlopcze nie ma lekko .

Po pierwsze takich tematow jak twoj jest kilka , wystarcz odrobina szczerych checi i juz szukajka tweakowa wypluwa z siebie skarby...

Po drugie , jak nie wiesz jak zaczac wchodzisz sobie do "Galerii WC uzytkownikow tweaka" i juz masz jakis swiatopoglad w danym temacie

Po trzecie po co nam wiedziec , ze masz FDD i CDRW Samsunga ? :blink: Chcesz to schlodzic woda ? :lol:

Tak wiec zachecam do poszukiwan odpowiedzi w skarbnicy wiedzy jaka jest tweak.pl . Samo skladanie WC rowniez wymaga pewnego zaangazowania... Wiec jesli brak Ci zaangazoowania to lepiej odpusc na starcie bo jeszcze sobie cos popsujesz etc. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...