Skocz do zawartości
kuruś

Problem Z Zasilaczem - Coś Piszczy...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem nie tak dawno zakupiłem nową grafikę R9700 wcześniej miałem GF4

z tego co wiadomo to ten Radek ciągnie o wiele więcej wat od tego GF.

Problem mam taki że podczas testu 3dmark (czasami, nie zawsze) coś mi w zasilaczu tak piszczy.

Zasilacz taki jak w sigu ogólnie cały komp.

Są to oznaki że piszczą cewki?

Czy cewki piszczą tylko w stresie kiedy zasilacz nie wyrabia?

Dodam że napięcia mierzone miernikiem są takie 11,92 i 5,11 nie zależnie czy to stres czy idle - czyli z tego wynika że zasilacz wyrabia bez problemu.

Ale dlaczego czasami coś w stresie piszczy?

Dodam że w żadnej grze nie spotkałem się jeszcze z tym piszczeniem tylko czasami podczas 3dmarka.

Jak zjadę z prockiem na 2000MHz to jest OK nic nie piszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszczenie cewek to dosyć częty problem - oraz wprowadzający w szał ! Jeśli jesteś pewien że to zasilacz to weź cewki przesmaruj lakierem do paznokci bezbarwnym (cienką warstwą).mi też wydawało się że zasilacz a jak się okazało to monitor przy zmianie roździelczości - w grach możesz nie zauważać bo cały czas towarzystwa dotrzymuje Ci dźwięk a w markach jest cicho.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie pisałem w tym temacie ale Wam napisze co się okazało.

Może się do wydawać dziwne ale to wcale nie piszczały cewki zasilacza tylko coś w grafie.

Po tygodniu piszczenie ustało i już nic nie piszczy.

Miał ktoś coś podobnego?

Swoją drogą nie wydaje się Wam że to dziwne?

Ważne że już nie piszczy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi