kuruś Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam! Mam taki problem nie tak dawno zakupiłem nową grafikę R9700 wcześniej miałem GF4 z tego co wiadomo to ten Radek ciągnie o wiele więcej wat od tego GF. Problem mam taki że podczas testu 3dmark (czasami, nie zawsze) coś mi w zasilaczu tak piszczy. Zasilacz taki jak w sigu ogólnie cały komp. Są to oznaki że piszczą cewki? Czy cewki piszczą tylko w stresie kiedy zasilacz nie wyrabia? Dodam że napięcia mierzone miernikiem są takie 11,92 i 5,11 nie zależnie czy to stres czy idle - czyli z tego wynika że zasilacz wyrabia bez problemu. Ale dlaczego czasami coś w stresie piszczy? Dodam że w żadnej grze nie spotkałem się jeszcze z tym piszczeniem tylko czasami podczas 3dmarka. Jak zjadę z prockiem na 2000MHz to jest OK nic nie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Piszczenie cewek to dosyć częty problem - oraz wprowadzający w szał ! Jeśli jesteś pewien że to zasilacz to weź cewki przesmaruj lakierem do paznokci bezbarwnym (cienką warstwą).mi też wydawało się że zasilacz a jak się okazało to monitor przy zmianie roździelczości - w grach możesz nie zauważać bo cały czas towarzystwa dotrzymuje Ci dźwięk a w markach jest cicho. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Dawno nie pisałem w tym temacie ale Wam napisze co się okazało. Może się do wydawać dziwne ale to wcale nie piszczały cewki zasilacza tylko coś w grafie. Po tygodniu piszczenie ustało i już nic nie piszczy. Miał ktoś coś podobnego? Swoją drogą nie wydaje się Wam że to dziwne? Ważne że już nie piszczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Na karcie graficznej też jest zasilacz impulsowy, jego cewki również mogą piszczeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...