kaszek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Wiatam mam mały problem mam główną MSI delda KT6 z jakiej linii ona ciagnie z 5V czy 12V ? i jak to sprawdzić ? mam też radeona 9800pro bardziej potrzebuje 12 czy 5 ?:> aha mam athlona64 3200+ Edytowane 27 Marca 2006 przez kaszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Wiatam mam mały problem mam główną MSI delda KT6 z jakiej linii ona ciagnie z 5V czy 12V ? i jak to sprawdzić ? mam też radeona 9800pro bardziej potrzebuje 12 czy 5 ?:> aha mam athlona64 3200+He he takie rzeczy to tylko w Erze. Jeżeli to jest twoja płyta LINK to nie masz Athlona64 3200+ tylko zwykłego AthlonaXP. Jeżeli płyta posiada dodatkowe gnizdko zasilania tzw P4 (dwa kabla żółte i dwa czarne) to zasilanie procesora idzie z 12V - tak jest w przypadku Twojej płyt. Potrzebujesz więc zasilacza z mocną linią 12V. Zanim jednak zadasz pytanie jaki zasilacz będzie dobry poczytaj trochę tematów o zasilaczach w tym dziale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszek Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Faktycznie mam XP cos z rozpędu tak napiasłem :P ok dzieki i sorry :) Swoją drogą to zła wiadomosć bo kupiłem dizsiaj FORTRON FSP400-60PFN 400W :/ pociagnie mi to ?? madry Polak po szkole Edytowane 27 Marca 2006 przez kaszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Pociągnąć pociągnie bo właściwie w przypadku Twojego konfigu z 12V korzysta CPU i HDD (grafika zdaje sie bierze Waty z 5V) więc mocy powinno wystarczyć, ale gdybyś zmieniał platformę (z grafiką zasilaną z 12V), bawił się w hardcore OC lub podłączał kilka dysków to mocy pewnie braknie. Jeżeli postanowisz zostać przy tym zasilaczu, to po podłączeniu zmierz napięcia miernikiem i napisz wynik w przyklejonym temacie o Fortronach ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...