Skocz do zawartości
kaszek

Zasilanie Z Której Linii ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam mam mały problem mam główną MSI delda KT6 z jakiej linii ona ciagnie z 5V czy 12V ? i jak to sprawdzić ? mam też radeona 9800pro bardziej potrzebuje 12 czy 5 ?:> aha mam athlona64 3200+

Edytowane przez kaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatam mam mały problem mam główną MSI delda KT6 z jakiej linii ona ciagnie z 5V czy 12V ? i jak to sprawdzić ? mam też radeona 9800pro bardziej potrzebuje 12 czy 5 ?:> aha mam athlona64 3200+

He he takie rzeczy to tylko w Erze. Jeżeli to jest twoja płyta LINK to nie masz Athlona64 3200+ tylko zwykłego AthlonaXP.

Jeżeli płyta posiada dodatkowe gnizdko zasilania tzw P4 (dwa kabla żółte i dwa czarne) to zasilanie procesora idzie z 12V - tak jest w przypadku Twojej płyt. Potrzebujesz więc zasilacza z mocną linią 12V. Zanim jednak zadasz pytanie jaki zasilacz będzie dobry poczytaj trochę tematów o zasilaczach w tym dziale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie mam XP cos z rozpędu tak napiasłem :P ok dzieki i sorry :) Swoją drogą to zła wiadomosć bo kupiłem dizsiaj FORTRON FSP400-60PFN 400W :/ pociagnie mi to ?? madry Polak po szkole

Edytowane przez kaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pociągnąć pociągnie bo właściwie w przypadku Twojego konfigu z 12V korzysta CPU i HDD (grafika zdaje sie bierze Waty z 5V) więc mocy powinno wystarczyć, ale gdybyś zmieniał platformę (z grafiką zasilaną z 12V), bawił się w hardcore OC lub podłączał kilka dysków to mocy pewnie braknie.

Jeżeli postanowisz zostać przy tym zasilaczu, to po podłączeniu zmierz napięcia miernikiem i napisz wynik w przyklejonym temacie o Fortronach ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi