gregor_bs Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 witam config w opisie. Strasznie słabe OC. Czy mój zasilacz moze być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Jak daje słabe napięcia, to komputer jest niestabilny i sieje BSOD'ami (tak było w moim przypadku) A gdy zmieniłem Codeshita na Chiefteca (z rok temu) wszystkie problemy jak ręką odjął i działa BTW Nie musi to być wina Twojej zasiłki (ale i tak bezpieczne byłoby ją zmienić) Odnośnie memek - GoodRamy to straszne padło, dobre są tylko te na BGA ;) Ogólnie możesz mieć problemy z ustawieniami vdimm, vcore, mnożnikami i dzielnikami Edytowane 27 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor_bs Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jak daje słabe napięcia, to komputer jest niestabilny i sieje BSOD'ami (tak było w moim przypadku) A gdy zmieniłem Codeshita na Chiefteca (z rok temu) wszystkie problemy jak ręką odjął i działa BTW Nie musi to być wina Twojej zasiłki (ale i tak bezpieczne byłoby ją zmienić) Odnośnie proca - sprawdź CPU-Z'etem czy jego rdzeń to Thoroughbred A czy B (A podobno słabo się kręciły) Odnośnie memek - GoodRamy to straszne padło, dobre są tylko te na BGA ;) Ogólnie możesz mieć problemy z ustawieniami vdimm, vcore, mnożnikami i dzielnikami rdzeń to venice taki jak twój.z goodramami to nie wiem. Tak sie zastanawiam czego to moze byc przyczyna jedynie co to zasilacz do d.. no i za płyte nei ręcze z allegro używana, miałem problem juz z wgraniem xp. Dopiero po aktualizacji biosu poszła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) rdzeń to venice taki jak twój.z goodramami to nie wiem. Tak sie zastanawiam czego to moze byc przyczyna jedynie co to zasilacz do d.. no i za płyte nei ręcze z allegro używana, miałem problem juz z wgraniem xp. Dopiero po aktualizacji biosu poszła.Sorry nie doczytałem, myślałem że Twój procek to Athlon XP Swoją drogą taka zasiłka do A64 to przesada Najpierw ją wymień, potem sprawdź wyniki BTW Czy twój proc to Venice E6 czy E3 (najnowsze E6 mają problemy z 2.3 GHz) Edytowane 27 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor_bs Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Sorry nie doczytałem, myślałem że Twój procek to Athlon XP Swoją drogą taka zasiłka do A64 to przesada Najpierw ją wymień, potem sprawdź wyniki BTW Czy twój proc to Venice E6 czy E3 (najnowsze E6 mają problemy z 2.3 GHz) DH-E6 procek kupiony nie dawno na allegro.Czy to az tak źle? Edytowane 27 Marca 2006 przez gregor_bs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 nawiązując do twojej zasiłki pytanie powinno brzmieć: jak duze znaczenie ma zasilacz na zywotność sprzętu komputerowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...