Skocz do zawartości
Mimi

Asus A7V333 czy Epox 8K3A+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam a7v333 i ze stabilnosci jestem zadowolony. jeszcze ani razu mi sie nie zwiesil (przynajmniej nie przypominam sobie tego) gdzies od polowy marca. wydajnosc, wg roznych testow w sieci jest dobra. jako uzyteczna ciekawostke dodam, ze niedawno dodano w biosie mozliwosc ustawienia temp. procesora, przy ktorej plyta sie wylacza. wreszcie obsluguje 3 dimm'y. jesli macie inne pytania odnosnie tej plyty postaram sie pomoc. Epoxa niestety (moze stety) nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś posiada informacje na temat tych płyt głównych? Interesuje mnie wydajność, stabilność itd, a może Epox 8Kh+

Proszę o pomoc!

Asus'a. Ostatnio stalem sie jego szczesliwym posiadaczem. Plusem jest wieksza funkcjonalnosc - dlamnie Firewire, RAID i USB 2.0 byly kluczowymi elementami w podjeciu decyzji. Dodatkowo jest tez sensowny uklad dzwiekowy, zabezpieczenie przed spaleniem AthlonaXP i pare innych bajerow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszysko zależy do jakich zastosowań potrzebujesz płytę. Jeżeli do extremalnego o/c (FSB>166) to wydaje mi się że tylko 8KHA+ z modem wchodzi w rachubę. Jeżeli do normalnej pracy to 8K3A+ lub A7V333, zależnie czy potrzebne ci usb2, firewire i dzwięk 5.1 (asus).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś posiada informacje na temat tych płyt głównych? Interesuje mnie wydajność, stabilność itd, a może Epox 8Kh+

Proszę o pomoc!

Asus'a. Ostatnio stalem sie jego szczesliwym posiadaczem. Plusem jest wieksza funkcjonalnosc - dlamnie Firewire, RAID i USB 2.0 byly kluczowymi elementami w podjeciu decyzji. Dodatkowo jest tez sensowny uklad dzwiekowy, zabezpieczenie przed spaleniem AthlonaXP i pare innych bajerow
czytałem w gdzieś (nie pamiętam gdzie) że nie ma oficjalnie regulacji napięcia DDRów ale są jakieś nieoficjalne sposoby. Jak z regulacją napięć procka i AGP ?. W sieci znajduję sprzeczne informacje. Może jest kilka wersji tych płyt ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana napiecia na Asusie dla DDR i procesora jest jak najbardziej mozliwa. Napiecia dla DDR nie mierzylem, a dla procesora sprawdzalem korzystajac z monitora plyty, no i napiecie bylo wyzsze niz 1,85 V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem w gdzieś (nie pamiętam gdzie) że nie ma oficjalnie regulacji napięcia DDRów ale są jakieś nieoficjalne sposoby. Jak z regulacją napięć procka i AGP ?. W sieci znajduję sprzeczne informacje. Może jest kilka wersji tych płyt ??

Jesli chodzi o procesor - mozna ustawic zworke i daje +0,2 V czyli max 2,05V - IMHO wystarczajaco duzo.

Co do pamieci sprawdze we wtorek jak przyjdzie wreszcie nowa pamiec bo pozyczona musialem oddac a moje SDRy jakos nie wchodza ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...