Skocz do zawartości
scota

Opera-automatyczne Logowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Po wejściu na stonę na której muszę podać np login i hasło zawsze używam Ctrl+Enter żeby wyskoczyło okienko z propozycjami logowania. Jestem ciekaw czy da się może żeby po wejśiu na taką stronę opera automatycznie logowała użytkownika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w firefoxie jest automatyczne wtsaiwanie haseł i loginów ale klikać za Ciebie przeglądarka nie będzie...

a Ciasteczka to umożłiwiają ale tlyko na tych stronach na których webmaster dopuścił taką możłiwosć (np tweak). Takiego czegoś raczej nie ma na stronach np logowania na pocztę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie to nie dziala, ale za to dziala tak jak przechodzenie do nastepnej strony, czyli najpierw lewy a pozniej prawy

Zepsutą masz opere :D

@czullo, Ty to masz kiepełe w życiu bym na to nie wpadł. Choć nie na wszystkich stronach ten gest chwyta, np. na poczcie interii nie. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze zostaje jeszcze przycisk Haslo, ktory mozna sobie wyciagnac w dowolne miejsce (tzn. dowolne dopuszczajace umieszczenie ikon, zeby mnie ktos zaraz nie najechal ;) ).

Wtedy zamiast siegania do klawiatury bedzie klikniecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całe szczęście w Operze pola haseł nie wypełniają się automatycznie i mam nadzieje ze tak pozostanie

nie da się tego zmienić :wink:

dlatego w firefoxie menager haseł pyta się wyraźnie czy chcesz aby to hasło było automagicznie wstawiane czy nie... Poza tym można sobie zawsze edytować . Casami się to przydaje na mniej ważnych z punktu widzenia bezpieczeństwa stronach. Z resztą jak mam zapasłordowany komputer to raczej nikt obcy przy nim nie siedzi i nie wlezie na strony z hasłami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego w firefoxie menager haseł pyta się wyraźnie czy chcesz aby to hasło było automagicznie wstawiane czy nie... Poza tym można sobie zawsze edytować . Casami się to przydaje na mniej ważnych z punktu widzenia bezpieczeństwa stronach. Z resztą jak mam zapasłordowany komputer to raczej nikt obcy przy nim nie siedzi i nie wlezie na strony z hasłami...

nie będę się rozwodził nad wyższością Opery nad Firefox, pozwolę sobie jedynie zauważyć że wszystkie zastosowane w Operze rozwiązania są bliskie ideałowi i nie należy poddawać tego pod wątpliwość -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi