ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 NA ILE MOGĘ WYJECHAĆ Z FSB NA PAMIĘCIACH 133 MHz ?? NARZANIE MAM 131 MXz FSB. DAM NA 132 TO MUSZE PRZYWRUCIC DOMYŚLNE USTAWIENIA KARTY GRAFICZNEJ :( :? :? PROCEK TO CELERON 800 / 100 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 NA ILE MOGĘ WYJECHAĆ Z FSB NA PAMIĘCIACH 133 MHz ?? NARZANIE MAM 131 MXz FSB. DAM NA 132 TO MUSZE PRZYWRUCIC DOMYŚLNE USTAWIENIA KARTY GRAFICZNEJ :( :? :? PROCEK TO CELERON 800 / 100 MHz Prawdopodobnie dzielnik masz 1/3 więc przy 132 pci=44 Mhz,a AGP=88 Mhz.A to juz baaardzo dużo.Ja bym tak nie ryzykował. Jak masz możliwość zmiany dzielnika(lub płyta sama zmienia).To wtedy wrzuć 1/4 i magistralę 133,wtedy PCi i AGP będą w normie. Jak nie masz tej możliwości to zejdź do ok.116.Pci w granicach 38 i agp w granicach 74 wydaje się bezpieczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 NA ILE MOGĘ WYJECHAĆ Z FSB NA PAMIĘCIACH 133 MHz ?? NARZANIE MAM 131 MXz FSB. DAM NA 132 TO MUSZE PRZYWRUCIC DOMYŚLNE USTAWIENIA KARTY GRAFICZNEJ :( :? :? PROCEK TO CELERON 800 / 100 MHz Prawdopodobnie dzielnik masz 1/3 więc przy 132 pci=44 Mhz,a AGP=88 Mhz.A to juz baaardzo dużo.Ja bym tak nie ryzykował. Jak masz możliwość zmiany dzielnika(lub płyta sama zmienia).To wtedy wrzuć 1/4 i magistralę 133,wtedy PCi i AGP będą w normie. Jak nie masz tej możliwości to zejdź do ok.116.Pci w granicach 38 i agp w granicach 74 wydaje się bezpieczne. AGP bym się tak nie przejmował ale PCI to dość drażliwa sprawa bo mogą ci dyski źle chodzić karty na PCI się wykłodać itd itp. ale AGP np. u mnie AGP chodzi na 89 i wszystko spoko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 TOT MOJE USTAWIENIA W BIOSIE : FSB------------------------------131 ---------1048MHz (TESTUJE) SEL 100/66 SIGNAL------------DEFAULT PCI/CPU ------------------------1/4 AGP/CPU------------------------2/3 AGP TRANSFER MODE ---------FAST CPU CORE VOLTAGE ----------1,95 :) I/O-------------------------------3,60 IN-ORDER QUEUE DEPTH------8 LEVEL 2 CACHE LATENCY------1 I NARAZIE CHODZI WSZYSTKO STANILNIE :) A JEŚLI DAM NA 133 LUB 132 FSB TO MUSZE OBNIŻYĆ TAKTOWANIE KARTY GRAFICZNEJ :( TO WTEDY MI SPADA WYDAJNOŚĆ . :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 MYŚLE JESZCZE O ZAMONTOWANIU COSIK DUŻEGO NA KARCIE GRAFICZNEJ (JAKIŚ RADIATOR MOŻE NAWET Z CELERONA POD SLOT1 Z DWOMA WIATRAKAMI) CO O TYM MYŚLICIE ? JAK NAJLEPIEJ PRZYMOCOWAĆ RADIATOR DO PROCESORA I PAMIĘCI (SILIKON ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 MYŚLE JESZCZE O ZAMONTOWANIU COSIK DUŻEGO NA KARCIE GRAFICZNEJ (JAKIŚ RADIATOR MOŻE NAWET Z CELERONA POD SLOT1 Z DWOMA WIATRAKAMI) CO O TYM MYŚLICIE ? JAK NAJLEPIEJ PRZYMOCOWAĆ RADIATOR DO PROCESORA I PAMIĘCI (SILIKON ?) W zyciu na silikon nie klej !!!!!!!!!!!! Tylko klej termoprzewodzacy ! Dasz silikon = izolacja termiczna pomiedzy radiem a GPU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 A ILE KOSZTUJE TA PASTA ? I JAKIEJ FIRMY ? :) TZN KLEJ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 REED~XP ----CZEMU NIE KRĘCISZ SWOJEGO PROCA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 TOT MOJE USTAWIENIA W BIOSIE : FSB------------------------------131 ---------1048MHz (TESTUJE) SEL 100/66 SIGNAL------------DEFAULT AGP/CPU------------------------2/3 AGP TRANSFER MODE ---------FAST CPU CORE VOLTAGE ----------1,95 :) I/O-------------------------------3,60 I NARAZIE CHODZI WSZYSTKO STANILNIE :) A JEŚLI DAM NA 133 LUB 132 FSB TO MUSZE OBNIŻYĆ TAKTOWANIE KARTY GRAFICZNEJ :( TO WTEDY MI SPADA WYDAJNOŚĆ . :evil: Wywala Ci sie grafa przy 133? Na moj gust widac to z Twojego posta: AGP/CPU - 2/3 czyli wychodzi chyba 89MHz na AGP. Moze dlatego sie wywala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Wywala Ci sie grafa przy 133? Na moj gust widac to z Twojego posta: AGP/CPU - 2/3 czyli wychodzi chyba 89MHz na AGP. Moze dlatego sie wywala? I tu masz chyba rację.AGP=88 to wg sporo. Proponuje zmianę dzielnika na AGP na 2/4 i wtedy wszystko powinno być już dobrze. Jak nie pomoże to nie mam innych pomysłów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 TYLKO JEST TAKI MYKENS :) ŻE NIEMAM 2/4 TYLKO 1/1 I 2/3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 TYLKO JEST TAKI MYKENS :) ŻE NIEMAM 2/4 TYLKO 1/1 I 2/3 :)Ups 8O trochę to dziwne.Skoro masz mnożnik 1/4 dla PCi i nie masz 1/2 dla AGP. Więc nie pozostaje ci nic innego jak jechać na tej magistrali na której nie było problemów. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 JESZCZE BĘDE KOMBINOWAŁ :) ZAŁOŻE RADIATOR NA GRAFE I OBADAM POD 133 MHz . Z TYMI USTAWIENIAMI CO WIDZICIE :) REED NAPISZ W KOŃCU CZEMU NIEKRĘCISZ PROCA :) ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...