Skocz do zawartości
ondskapen

Plyta+proc+graf, Kilka Pytan

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupic

a64 3000+

asrock 939sli

i grafika i tu mam dylemat czy 7600gt czy 7800gt?

wiem ze 7800gt jest lepszy ale niewiem czy tak bardzo lepszy zeby wydac 300zl wiecej niz w przypadku 7600gt( za 300zl moglbym kupic sobie obudowe thermaltake soprano np, bo obecnie mam jakies dziadostwo)

i jeszcze pytanko czy zasilacz Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W da rade temu zestawowi?

ogolnie potrzebuje sprzetu na jakies 2 lata spokojnego grania

i inne pytanko czy zestaw athlon 2400+, ecs k7s5a, radeon 9600xt lepiej sprzedac w zestawie czy wszystko osobno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar kupic

a64 3000+

asrock 939sli

i grafika i tu mam dylemat czy 7600gt czy 7800gt?

wiem ze 7800gt jest lepszy ale niewiem czy tak bardzo lepszy zeby wydac 300zl wiecej niz w przypadku 7600gt( za 300zl moglbym kupic sobie obudowe thermaltake soprano np, bo obecnie mam jakies dziadostwo)

i jeszcze pytanko czy zasilacz Chieftec (GPS-400AA-101A) 400W da rade temu zestawowi?

ogolnie potrzebuje sprzetu na jakies 2 lata spokojnego grania

i inne pytanko czy zestaw athlon 2400+, ecs k7s5a, radeon 9600xt lepiej sprzedac w zestawie czy wszystko osobno?

Nie bierz Asrocka 939SLI tylko Asrocka K8 939Dual-Sata II, Ja bym brał 7800GT ;) na allegro.pl chodzą już za około 950zł, zamiast zasiłki Chieftec'a bierz HuntKey HK-400AP, sprzedaj osobno więcej dostaniesz, buda to już wedle uznania chcesz kupuj nową a jak nie to nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu 939dual a nie 939sli?

zasilacza niemam zamiaru zmieniac

obudowa tylko w przypadku gdybym sie zdecywowal na tansza grafike

Bo Asrock K8 939Dual-Sata II to najlepsze MoBo Asrocka ;) Zasiłka pociągnie ale ja bym zmienił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem te płyte asrocka w reku. Możliwości o/c... mierne. Naprawde cieniutkie, i w moim przypadku cienko trzymala napiecie. (testowalem na tej samej zasilce na ktorej chodzi moj sprzet) a o asrocku dual slyszalem duzo dobrego i nie dlugo sam zloze na nim zestaw (2 kompik ^_^)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi