jorda88 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Szukam czegoś ultra cichego, jednak fundusze ograniczone 150zł max 180. ZAleży mi głownie na ciszy bo komp prawie 24h chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 na procka Scythe Ninja plus i fander Mysle ze to najlepiej zda egzamin Co do grafy to Zalman VF-700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Troche taniej - Scythe Katana Al i wentyl na 5V na grafe rowniez jestem za Vf700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Możesz wybrać coś z rodziny Scytche+ jakiś cichy wentylek np. Fander lub coś takiego, na grafe to też jestem za zalmankiem albo pentagramem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Dzieki ale zależy mi głównie na ciszy ja bede grał na tym kompie raz na dwa dni po 1h, bo nie mam czasu. Tak wiec wydajność jest na drugim miejscu, a niestety cena to po 100zł, co jest troche za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Na procka weź to a na grafe to lub to lub to :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anderan Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Szarpnij sie i wydaj troszke wiecej.Na gpu zalman vf700 a na cpu zalman 7000 lub 7700 mam oba w wersji CU jest duza roznica temperatury i cisza . Polecam ale kasa.??!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 na zalmany teraz 7000 troche szkoda kasy juz lepiej ninja+fander albo TT Big Typhoon.. obecnie najwydajniejsze coolerki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Na proca polecam Arctic Cooling Freezera 4 lub jakiegoś Pentagrama aluminowego, na 5v zabijają ciszą (na P4 Northwoodzie 2.6 @ 3.06 mam Pentagrama QC-92Al @ 5v, max. temp. stress to było 48, pasta AS5) Na grafe VGA Silencera Rev.3 na najniższych obrotach - też bardzo cichy (Mi chłodził Radka 9800 XL @ XT właśnie na najniższych obrotach) Tanio, cicho, dość wydajnie I po co przepłacać? Edytowane 31 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Na proca polecam Arctic Cooling Freezera 4 lub jakiegoś Pentagrama aluminowego, na 5v zabijają ciszą (na P4 Northwoodzie 2.6 @ 3.06 mam Pentagrama QC-92Al @ 5v, max. temp. stress to było 48, pasta AS5) Na grafe VGA Silencera Rev.3 na najniższych obrotach - też bardzo cichy (Mi chłodził Radka 9800 XL @ XT właśnie na najniższych obrotach) Tanio, cicho, dość wydajnie I po co przepłacać? Dokładnie, a na dodatek sprzet nie bedzie krecony. Taką karte wkłądam po to abym mógł tutaj w katowicach pograc sobie w Et a takto komp robi jako "ściagająca filmu wieża" :) EDIT: Teraz mam temp 44C na procku (chłodzenie oczywiscie BOX-owe) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez jorda88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Na proca polecam Arctic Cooling Freezera 4 lub jakiegoś Pentagrama aluminowego, na 5v zabijają ciszą To dziwne bo słyszałem że ten fryzjerek to raczej zabija wydajnością a nie ciszą :blink: a co do pentagrama to faktycznie może i cichy ale wentyle lubia szybko siadać <_< a tak wogóle o ile mi dobrze wiadomo to autor topicu szuka czegoś ultra cichego a nie ultra wydajnego :D Pozdro p.s i nie radze brac VGA silencera na grafe z jasnych powodów B) Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poodel69 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A ja radzę Big Typhoona i do grafy ATi Silencera(sam miałem i wyniki były piękne,co Aragorn widział;), i radiatorki na pamięci) i śmiga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 No taki BT też będzie fajniutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) a tak wogóle o ile mi dobrze wiadomo to autor topicu szuka czegoś ultra cichego a nie ultra wydajnego :DZalezy mi na ciszy, a co do wydajnosci to tylko zeby była lepsza od standardowego chłodzenia na grafie (temp na procku moze zostać bez zmian) :) Cisz Cisz Cisza :) Ps Radiatorki na pamieciach są, karta łądnie sie kreci ale jak ją wyciagne z kompa (patrz podpis) i wsadze do tego p4 bedzie ciagle na standardowych zegarach (r360 w grafie :P) :) EDIT Cena Big Typhoon 130zł odpada Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez jorda88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 A jakby sie AC Freezer 64 spisywal? Co myslicie? A jesli wydajnosc na grafie w parze z cisza to zalman vf-700 Cu bądz swierzo upieczony evercool turbo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) nie radze brac VGA silencera na grafe z jasnych powodów B)Bo jakiejś niewielkiej grupie ludzi niby "zabił" karty, taa... <_< EDIT: fredus, to i tak niewielki odsetek osób używających tego chłodzenia, większość jego użytkowników nie ma problemów, sam miałem takie na Radku 9800... A jakby sie AC Freezer 64 spisywal? Co myslicie?Raczej Freezer 4 (Freezer 4 = Socket 478, Freezer 64 = s754/939/940) Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Bo jakiejś niewielkiej grupie ludzi niby "zabił" karty, taa... Ej stary ty chyba nie czytałeś tematu o silencerze, silencer nie zabił kart kilku tam ludziom, jakbyś przeczytał ostatnie 4-5 stron to tam sporo osób pisało jak to silencer pięknie potraktował ich karty, no ale dobra nie będe sie kłucił :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) zgadza sie. Sam sie rozgladalem niedawno za coolerem na grafe i po tym co uslyszalem o silencerze to raz na zawsze wyrzucilem go z glowy. Wcisnalem xc-80 i spisuje sie bardzo dobrze. Zalman vf700 pracuje troszke ciszej. Musze tylko poprawic mocowanie, paste lepsza sprawic i szima jeszcze raz zbadac bo kiepsko sie kreci. No ale moze taki zonk z tą kartą. Mysle ze za taka roznica ceny bardziej oplaca sie zalman. PS. No nie zaglebialem sie tak bardzo w fryzjerki ale dzieki za sprostowanie. Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) zgadza sie. Sam sie rozgladalem niedawno za coolerem na grafe i po tym co uslyszalem o silencerze to raz na zawsze wyrzucilem go z glowy. Wcisnalem xc-80 i spisuje sie bardzo dobrze. Zalman vf700 pracuje troszke ciszej. Musze tylko poprawic mocowanie, paste lepsza sprawic i szima jeszcze raz zbadac bo kiepsko sie kreci. No ale moze taki zonk z tą kartą. Mysle ze za taka roznica ceny bardziej oplaca sie zalman. PS. No nie zaglebialem sie tak bardzo w fryzjerki ale dzieki za sprostowanie. A może cos pasywnego ? Dużo db ma pentagram na najniższych obrotach A co do fryzjerka to jak u niego z Db. Jescze raz podkreślam ZALEżY MI NA CISZY. WYDAJNOść MOżE BYć JAK U STANDARDOWEGO CHłODZENIA, FAKR żEBY CIHO PRACOWAłO Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez jorda88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Podobno najwydajniejsze z passivów na grafe to to cudeńko Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A może cos pasywnego ? Dużo db ma pentagram na najniższych obrotach A co do fryzjerka to jak u niego z Db. Jescze raz podkreślam ZALEżY MI NA CISZY. WYDAJNOść MOżE BYć JAK U STANDARDOWEGO CHłODZENIA, FAKR żEBY CIHO PRACOWAłO Sam chlodzenie pasywne raczej nie da rady (karta dosc mocna sie grzeje) i trzeba by dac jakis nawiew na to chlodzenie w postaci na przyklad fandera (puszczony na 5V jest nieslyszalny). Wracajac do pentagrama to ja akurat swojego XC-80AlCu nie slysze, wszystkie elementy kompa skutecznie zaglusza mi dysk (WD Caviar 60GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Dobra na grafe biore chłodzenie z oentagrama, badz licytuje zalmana na allegro - obydwa AlCu Teraz za reszte - 80zł chłodzenie na proca.......? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Za 80 zł powinieneś wyrwać coś fajnego na twojego P4 np. scythe katane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Za 80 zł powinieneś wyrwać coś fajnego na twojego P4 np. scythe katane :D Powiedz mi na co można jeszcze zalożyc tego fendera, zależy mi na ciszy to nie musi byc wydajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Powiedz mi na co można jeszcze zalożyc tego fendera, Fandera możesz załorzyć na radiator od procka jeżeli odpowiada rozstaw śrubek, możesz załorzyć do obudowy jako wciągający bądź wyciągający, możesz załorzyć na bok grafy, możesz dac do zasilacza :D To chyba tyle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A ja bym na proca polecał Freezera 4. Wydajny, tani a na minimalnych obrotach nie słyszalny ;] (u mnie minimalne to 1.8k, a da rade go bardziej skręcić ;]) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Fandera możesz załorzyć na radiator od procka jeżeli odpowiada rozstaw śrubek, możesz załorzyć do obudowy jako wciągający bądź wyciągający, możesz załorzyć na bok grafy, możesz dac do zasilacza :D To chyba tyle :wink: Wiem gdzie oprócz procka można zamontować, ale chce sie dowiedziec własnie na jakie radiatory na proca można jeszcze go skrecic :). Na box raczej nie wejdzie, jakies pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolCichy Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja na Radku 9800 Pro (niekręcony, dużo grania) miałem AeroCool VM-101 (nieco starsza wersja) i chodził (a raczej właśnie nie chodził, tylko pasywnił) bez zarzutu (choć rurki miał gorące). Naturalnie dodatkowy przewiew był, tzn. bardzo skręcony wiatrak wciągający z przodu i wyciągający z tyłu. A na Prescotcie 3.0 S478 miałem Freezera 4 i też sobie chwaliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorda88 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A na Prescotcie 3.0 S478 miałem Freezera 4 i też sobie chwaliłem. Czy był cichy.......cichy ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolCichy Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Po skreceniu (do 1800) byl cichy. Chociaz teraz Speedfan mi skreca Freezera z podpisu do 800 rpm w idle i to dopiero jest cisza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...