s0named Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, jaki monitor LCD do 1200zł, który ma dobrą ostrość kolorów na niższych rozdzielczościach (np. w grach) polecacie ? Co będzie w tej cenie najlepsze ? Z góry dzięki za pomoc ;) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 w nizszych rozdzialkach to wszystkie maja dobre kolory, chodzilo ci chyba raczej o wyzsze rozdzielczosci? a jakie konkretnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0named Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Z monitorami LCD to jest taka sprawa, ze ich normatywna rozdielczość to zazwyczaj 1024x768 i wzwyż, a wiadomo nie od dziś, ze na takich rozdzielczościach się zazwyczaj nie gra. Oczywiście mozna grac na 800x600 lub 640x480, ale wtedy zachodzi proces interpolacji, który moze w wielu przypadkach zmniejszac jakosc obrazu. Jesli juz LCD, to wazne aby czas reakcji byl <10. W przeciwnym przypadku prawdopodobnie bedzie wystepowal tzw efekt smuzenia. Wkurza to niemilosiernie. Tak wiec LCD owszem, ale nie jakis najtanszy kit, tylko bardzo dobry monitor, np. wlasnie samsung. Powtarzam tą zasadę od lat: na monitorze nie ma co oszczedzac, bo kupuje sie go raz, a na lata.Chodzi mi o to, żeby czas reakcji był poniżej 10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Witam, zerknij na Belinee 101903, cena+/- oscyluje :) monitorek całkiem niezły, w 1024x768 jest ok (Call of Duty 2) w niższycz raczej kiepsko, ale to subiektywnie mogę wypowiadac - nawet nie sam kolor ale prędkośc odświerzania przy danej rozdzielczości troszkę kuleje (obraz mało ostry), kolory dziwnie wyblakłe. Jak chcesz to ustawie rozdziałke na 800x600 i zrobie screana. Pozdrawiam Sławek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) ten monitorek co mam w opisie jest bardzo dobry, dla mnie wręcz świetny ;) ma czas reakcji 12ms co w ogóle nie przeszkadza i raczej jest niezauważalne, ale nie sugeruj się czasem reakcji np 10ms, 8ms albo 4ms bo to i tak nie jest rzeczywisty czas reakcji, poszukaj z internecie coś na temat czasu reakcji monitorów lcd to będziesz wiedział że to nie wygląda tak różowo ;) zobacz to ;) Edytowane 31 Marca 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...