dj.speed Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Dzisiaj znalazłem w biosie fajna jak mi sie wydawalo opcje power on zmienlem z swich na keyboard i wpisalem haslo. Nastepnie wylaczylem komuter i tyle go widziałem Wpisywanie hasla nic nie daje sprawdzalem na 2ch klawiaturach ps/2 reset zworką także zadnych efektow nie przynosi. Wyołem baterie na 40minut z odlaczonym zasilaniem i nic. teraz bateria lezy na biurku moze komputer potrzebuje wiecej czasu. Mi sie skonczyly pomysły moze wie ktoś z Was jak to rozwiązac? Jka by co to mam multimetr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Odlacz kabel zasilajacy i zewrzyj na chwile czyms przewodzacym prad styki w koszyczku baterii to powinno skutecznie zresetowac cmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.speed Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) plyta glowna to prawdopodobnie msi oznacznie MS6160 ppga 2*sdram microatx. Kolo wyjsc ps2 jest zworka czytalem na innym forum ze warto sprobowac ja przełączyc. Ale to jutro sprawdze. Gdy to nie pomoze czego szukac?? Edytowane 31 Marca 2006 przez dj.speed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Chodzi Ci o zworke zasilajaca klawiature? Jezeli tak to powinienes ja przelaczyc zanim ustawiles haslo wpisywane z klawiatury ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Przestaw tę zworkę w drugą pozycję i napewno pomoże. Ewentualnie zresetuj CMOS i ustaw wszystko od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...