Grimlock Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Na TM znalazłem ciekawy artykuł o Flex'ach: Małe a cieszy. Chyba nikt nie ma wątpliwości co wydajności takiej małej skrzynki P4 2,4+GF4+1GB DDR333? http://www.tomshardware.pl/howto/02q3/0208...0815/index.html Warto zwrócić uwagę na chłodzenie Ciekawe jak to ma się w praktyce jęsli chodzi o wydajność. W końcu nikt nie chce mieć piekarnika :) http://www.tomshardware.pl/howto/02q3/0208.../minipc-07.html Moim zdaniem pomysł i wykonanie rewelacyjne. Prawie wszędzie można zabrać. Zajmuje tyle miejsca na biurku co stojak na CD i prawie nie hałasuje Dla mnie rewelacja. Zupełnie obala pogląd na pc flex, jako maszynę do pisania. Ciekawe czy na polskim rynku to się przyjmie :roll: Na razie widziłaem tylko płyty microATX w obudowach MidiATX made by Optimus. Ile będzie kosztować. Może lepiej było zrobić coś takiego na własną rękę :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Wow ! Mnie sie to podoba ! Moze kiedys sam cus takiego sobie zrobie ! Nie za bardzo nadaje sie to do OC, ale jako cos do normalnej pracy bedzie spox ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Chodzi o to żeby pecet był mały, wydajny i cichy. Jeśli chcesz słuchać muzyki np. w parku to nie zabierasz ze sobą wieży tylko discmana. Miniaturyzacja jest w takim przypadku jest niezbędna. Wiele osób w tym także ja (na początku) podchodziły z dużym sceptycyzmem do czegoś takiego. Przede wszystkim ze względu na niską wydajność. A tu pozytywne zaskoczenie. Jeśli chodzi o o/c wszystko zależy od wyobraźni i funduszy. Zawsze da się coś wymyśleć, choćby prosty tunning obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgadzam sie, taki kompik to fajna maszynka, jednak przy niej brakuje nam zabawy z montowaniem coraz to nowych wiatraczkow, WC, nowymi zasilkami, case modding jest tez dosc ograniczony, ale ten Flex jest bardzo spox dla nie zbyt wymagajacych uzytkownikow i jego wydajnosc jest naprawde niezla :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgadzam się. Dorzucenie co jakiś czas czegoś nowego do obudowy czy jakaś modyfikacja sprawia dużo radochy :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...