Skocz do zawartości
yeyoo

Katody Z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam te katody, kiedys dalem za nie w sklepie chyba z 50zl, katody jak katody, kabelki troche krotkie, reszta wporzo u mnie dziala juz tylko jedna bo druga spadla z parapetu i sie polamala, zastanawia mnie tylko ten jeden kolor: bialy, ciekaw jestem jak to wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm wiec co bedize lepsze (lepiej swiecilo) taki neon--> http://www.allegro.pl/item94036756_mega_no...led_molex_.html czy np taka katoda -->http://www.allegro.pl/item95262509_zimna_k...30cm_zolta.html

Edytowane przez Gucio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm wiec co bedize lepsze (lepiej swiecilo) taki neon--> http://www.allegro.pl/item94036756_mega_no...led_molex_.html czy np taka katoda -->http://www.allegro.pl/item95262509_zimna_k...30cm_zolta.html

no jasne, że katoda

w porównaniu do takiego diodowego neonka katoda daję ok 4 razy więcej światła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm wiec katoda ladnie swieci. Ale ta katoda za 23zl to jakies do klozetu kolorki;F ten niebieski przypomina seledynowy czy jak sie tam on nazywa (jasny blekit) Jaka radzicie kupic do czarnej obudowy a i w wentylku od grafy mam niebieski kolorek diody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE KUŚCIE się na duże okazje i promocje. Jeśli coś jest zbyt tanie na pewno jest wadliwe, uszkodzone, albo dalece odbiega od standardów - oczywiście negatywnie...

Promocje nie są dla ludzi.. pamiętajcie o tym....

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś "niebieskie" sharkoony?, pozatym często się psują i wydają z siebie dziwne odgłosy. Na forum były też przypadki przegrzewania się.

Tak jak wszystkie inne firmy. Poszukaj każdy z producentów ma swoje wadliwe produkty. I zawsze znajdą sie zadowoleni i niezadowoleni klienci. Ja mam niebieskie sharkoony i nie grzeją sie, nie wydają odgłosów i świecą tak samo od kilku miesięcy. Co do samego koloru niebieskiego...to właśnie sharkoony mają jeden z ładniejszych odcieni niebieskiego spośród wszystkich firm...ale to tylko moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak.. Miałem w życiu nie jedną katode więc moze w jakiś sposób rozwieje wasze wątpliwości...

Katody Sun Beam Tech to bardzo dobry produkt, świeci wyśmienicie, kolory sa żywe ale nie blade. Inwerter grzeje sie nieco powiedzmy jest "ciepły" ale dopiero przy drugiej katodzie. A teraz specyfikacja kolorów;

- UV szceże nie polecam światło jest nikłe, zanim zaczołem się bawiać katodami to wczesniej miałem świetłówke UV 120 cm 36 W i nie taki tani syf z allegro jakiś omnilux czy jak to tam tylko PHILIPS dałem ponad 100 ale to dawne czasy... Chodzi o to że Switło UV potrzebuje mocy a te 3W co oferuje katoda to zamało i nich nikt nie mówi " ja mam 2 katody UV i nie nażekam" nie nażekasz bo nie widziłes co potrafi najkrutsza z możliwych świetłówek czyli 8 W UV PHILIPS ciężko o oprawe do takiej ale mozna na zwykłe kable , mam taką swietłówke w moim modzie daje jak szalona , kumpel nie wieżył i przylazł ze swoimi super power sharkun UV, wymiekł odrazu... To chyba tyle na temat UV.

- Biała taka sama katoda jest w każdym skaneże

-Purpurowa kumpel mówi na nie biała z "poświatą" z lekkim połyskiem fioletu różu, ogulnie coś ciekawego kiedyś podświetlałem klawe taką super efekt ale kabel był zakrutki dlamnie, o własnie co do kabli i ich długości, jest ona wyliczona i nie radze zmeniać ja właśnie w tej purpurowej wsadziłem kabeł głośnikowy taki 2x0,5 kw więc fest ale o dł ok 0,5 m i po włączeni lipa

pół katody się świeci, już myslałęm ze coś że zlutowałem więc się biore do wyjmowania jej z rurki i wtedy duppp, złamałem ją :D druga pruba była z niebieską znowu dałem kabel ok 0,4 m tez gruby bo to wazne i znowu nie całaswieci tylko o 3/4 więc skruciłem kabelek o 5 cm i już prawie cała się zaświeciała powtużyłem i teraz cała działa, poprostu na zbyt długim kablu występuja starty a na tej grubości co dają w standardzie to wogle lipa.

To chyba tyle sporo wyszło :) Jak ktos ma jakies wątpliwości jeszcze to piszcie.

PS; O tym syfie zwanym neonkami diodowymi nie będe wspominał jak to widze to mi sie żygać chce poprostu porażka nie wiem kto to wymyślił a najgorsze ze ludzie kupują to a to taki szajs jest ;/;/;/ KATODY GÓRĄ !!!!!!!!! Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS; O tym syfie zwanym neonkami diodowymi nie będe wspominał jak to widze to mi sie żygać chce poprostu porażka nie wiem kto to wymyślił a najgorsze ze ludzie kupują to a to taki szajs jest ;/;/;/ KATODY GÓRĄ !!!!!!!!! Pozdro.

wymyślili to ludzie którzy nie mieli kasy a chcieli oświetlić sobie kompa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymyślili to ludzie którzy nie mieli kasy a chcieli oświetlić sobie kompa ;]

no.. całkiem niezależnie ja to wymyśliłem na 2 dni przed tym jak zobacyzłem że ktoś to wymyślił i objawił światu na moderskich stronach... Czyżbym miał kamery w domu? :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja do swojej obudowy planuje wrzucic te revoltec katody mam nadzieje ze ladnie to bedzie wygladac z plynem UV w moim ukladzie

osobiście nie polecam revoltecka za ten przycisk na PCI - trudno później ukryć kabelki

mam od ponad roku takie katody i moge polecić - włącznik umieszczony mam z tyłu obudowy (nad fanderem )

Dołączona grafika

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi