Skocz do zawartości
welyk

Gf7300gt

Rekomendowane odpowiedzi

Już niedługo dowiemy się czym będzie 7300gt. Ciekawe czy będzie konkurencyjny dla 6600gt albo chociaż dla 6600ge galaxy. Słyszałem, że ma mieć szyne 128 bit ale co więcej to nie wiem. Ati wydaje też cos konkurencyjnego??

oj, dobrze by było....zeby był konkurencyjny dla 6600GT ale to raczej niemozliwe ze wzgledu na 4 potoki.

ale gdyby tak taktowanie pamieci pozostalo na tym samym poziomie co teraz, plus 128bit, rdzen tak 600Mhz, to na pewno zwykły 6600 wymieka!!

dzis miała byc premiera a tu nic!! :| cisza :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mi wiadomo to 7300 gt ma miec 8 potokow, 4 vertexy, 128 bit i 256 MB gddr2

jego taktowania to 350/667 - wiec jesli oc bedzie na poziomie to spokojnie wydjanoscia przegoni 6600 gt, a na dzien dzisejszy to bedzie pewnie taki 6600 ge

no i jak cena bedzie 99 $ to kupuje z miejsca

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

n/c a ile ma miec ? on ma byc wydajniejszy od 6600 tu musi miec 8 potokow...

a ten 7300gs to chlam i jak nie masz 2 GB ramu to sie go nie oplaca... bo on ma Turbo Cache i jedzie z pamieci... do tego 64 bit i 4 potoki... lepiej juz kupic w cenie 300 zl 6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

n/c a ile ma miec ? on ma byc wydajniejszy od 6600 tu musi miec 8 potokow...

moze jestem uparty ;) ale czy do karty mocno low-end'owej dadza 8 potoków? przeceiz z wysokimi taktowaniami rdzenia i pamieci + nowsza architektura jest w stanie dorównać/pokonac 6600, nawet z 4 potokami.

jak wyjdzie to sie przekonamy, tylko sie cieszyć jak bedzie miał 8 potoków a cenowo bedzie na poziomie x1300Pro :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta jasne... przeciez 6600 ma 8 potokow, 3 vertexy i takty 300/550... jak 7300 gt, ktory praktycznie niczym nie rozni sie od 6600 z taktami 350/666 i 4 potokami moze byc lepszy od 6600... daj spokuj (musi miec 8 potokow)

jesli wyjdzie to bedzie lepszy od 6600, a zarazem tanszy... zwroc uwage ze taki 7600 gs to niby nastepca 6600, a ma wydajnosc 6800 (12 potokowego)

gdyby nV wypuscila 7300 gt z 4 potokami, 3 vertexami, taktami 350/666 i szyna 128 bit to bylby on nawet gorszy od 7300 gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile razy mam mowic... ze z oficjalnego stanowiska nV! zobacz sobie w archiwach newsow informacje na temat 7300 gt

a co do architeORT: ORT: ORT: ktury, tak roznie sie troche, ale do tego trzeba juz mocy czyli min. 12 potokow, zeby zobaczyc roznice

tylko z drugiej strony wszedzie trabili, ze oficjalna premiera 4 kwietnia, a cos nie ma grafy... mam nadzieje, ze jednak sie pojawi

a co do tych info o 7300 gt to zapraszam na ww.google.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

geez czemu za dobra... teraz 7600 gs za 497 zl oferuje wydajnosc wieksza niz kiedys 6800 (12 potokowy)

za 430 zl sa 6600 gt

wiec cena by nie mogla byc wieksza niz 400 zl, a tylko mniejsza niz 6600 czyli ~300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czym w końcu okaże się 7300GT :D jakoś nie wierze w 128bit może wyższe taktowanie lekko.

słyszałem z dość pewnego źródła, ze faktycznie jak kolega się upierał ;) karta ma miec 8 potoków, 128bit pamieci i taktowania 350/666 tylko czy tak karta wogóle powstanie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi