makabda Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Poszukuję źródła skąd mógłbym ściągnąć pliki PPD do Epson Stylus C48 albo przynajmniej informacji, czy jakieś inne pliki PPD mogą je zastąpić. Na stronach www.linuxprinting.org byłem ale z podanych tam instrukcji ni w ząb nie potrafię skorzystać. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ja bym podłubał (poszukał) w roznych dystrybucjach, kiedyś sobie wykradłem z mandarynki ppd do jakiegoś Epsona... trzeba takiego u mnie było wgrać (improwizacja bo to dawno bylo) do /usr/???/cups/ppd? i zrestartować cups. nie wiem czy to nie jest zabronione :-) jeśli tak to byłem przestępcą... (byłem) :) Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 W tym pakiecie jest "Mandarynkowe" stp-escp2-c48.5.0.ppd.gz. Wydaje mi sie ze podstawowy PPD dla "epsonowego" escp2, powinien rowniez w miare poprawnie dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...