Skocz do zawartości
jacopp

Zasilacz > Napięcia - Problem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zauwazyłem ostatnio w programie AsusProbe problem z napięciami na płycie głównej.

Mój zasilacz to Deer 400Wat.

Program wskazuje takie wartości:

+12 -> 12.224

+5 -> 4,757

+3.3-> 3,024

Czy jest to sygnał do wymiany zasilacza ?

Wczesniej napięcia oscylowały w granicach wartości zadanych, była roznica moze 0.1V

Edytowane przez jacopp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zauwazyłem ostatnio w programie AsusProbe problem z napięciami na płycie głównej.

Mój zasilacz to Deer 400Wat.

Program wskazuje takie wartości:

+12 -> 12.224

+5 -> 4,757

+3.3-> 3,024

Czy jest to sygnał do wymiany zasilacza ?

Wczesniej napięcia oscylowały w granicach wartości zadanych, była roznica moze 0.1V

zawsze mierzy sie miernikiem a nie programem, swego czasu uzywałem AsusProbe i czasami strasznie zawyżał napiecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecia pokazywane w biose nalezy raz potwierdzic wskazaniem miernika (w idle i w stresie), jesli wartosci sa podobne co do dokladnosci biosu (bios ma skok rzedu 0,05V) to mozna sie opierac na biosie ale tylko do stwierdzenia czy cos zlego nie dzieje sie z zasilaczem

mialem wiele plyt glownych i na wszystkich sie to sprawdzalo (wszystkie byly msi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi