jacopp Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Zauwazyłem ostatnio w programie AsusProbe problem z napięciami na płycie głównej. Mój zasilacz to Deer 400Wat. Program wskazuje takie wartości: +12 -> 12.224 +5 -> 4,757 +3.3-> 3,024 Czy jest to sygnał do wymiany zasilacza ? Wczesniej napięcia oscylowały w granicach wartości zadanych, była roznica moze 0.1V Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez jacopp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam Zauwazyłem ostatnio w programie AsusProbe problem z napięciami na płycie głównej. Mój zasilacz to Deer 400Wat. Program wskazuje takie wartości: +12 -> 12.224 +5 -> 4,757 +3.3-> 3,024 Czy jest to sygnał do wymiany zasilacza ? Wczesniej napięcia oscylowały w granicach wartości zadanych, była roznica moze 0.1V zawsze mierzy sie miernikiem a nie programem, swego czasu uzywałem AsusProbe i czasami strasznie zawyżał napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 napiecia pokazywane w biose nalezy raz potwierdzic wskazaniem miernika (w idle i w stresie), jesli wartosci sa podobne co do dokladnosci biosu (bios ma skok rzedu 0,05V) to mozna sie opierac na biosie ale tylko do stwierdzenia czy cos zlego nie dzieje sie z zasilaczem mialem wiele plyt glownych i na wszystkich sie to sprawdzalo (wszystkie byly msi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...