Skocz do zawartości
Mordragor

Jaką Wybrać Karte Do 600 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam kilka pytań:

1.Jaką wybrać karte do 600 zł, zależy mi na gierkach żeby chodziły na full bez aa i af np. "Fear" :D .

mam problem x1600pro hisa czy 6800Xt Galaxy

2.Mam mały problem z DFI otóż jest kilka modeli króre mnie interesują Ultra-D , SLI-D

i niewiem którą się bardziej opłaca kupić oraz po co mi dwa PCI-E w Ultra-D skoro niema

SLI może obsługuje Crosfire i jak najlepiej podkręcić na niej AMD 3000 Vince oraz Kingstona

HyperX 2-3-2-6 :lol: mile widziane Linki z instrukcjami

3.Mam Seagate sata 2 80gb i niewiem do czego jest obok wejścia na zasilaniie i szeleczke 5 pinów

do czego one są

4.i czy Kingstony 2-3-2-6 polecom na 2-2-2-5

5. ile można podkręcić GEIL 2,5-3-3-6 na dualu

licze na konkretne odpowiedzi

Edytowane przez Mordragor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam kilka pytań:

1.Jaką wybrać karte do 600 zł, zależy mi na gierkach żeby chodziły na full np. "Fear" :D

2.Mam mały problem z DFI otóż jest kilka modeli króre mnie interesują Ultra-D , SLI-D

i niewiem którą się bardziej opłaca kupić oraz po co mi dwa PCI-E w Ultra-D skoro niema

SLI może obsługuje Crosfire i jak najlepiej podkręcić na niej AMD 3000 Vince oraz Kingstona

HyperX 2-3-2-6 :lol: mile widziane Linki z instrukcjami

3.Mam Seagate sata 2 80gb i niewiem do czego jest obok wejścia na zasilaniie i szeleczke 5 pinów

do czego one są

4.i czy Kingstony 2-3-2-6 polecom na 2-2-2-5

5. ile można podkręcić GEIL 2,5-3-3-6 na dualu

licze na konkretne odpowiedzi

za 600zł nowa karta na full (z aa i af?) w najnowyszch grach (fear z soft shadows) sie udusi poprostu;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad. 1 Znajdź jakąś kase i uzbieraj do 750 --> kupisz sobie ładnego 7600gt na którym sobie już porządnie pograsz (a nie na jakimś szmelcu typu 6800xt)

ad. 2 W ultra-d jest możliwość odblokowania sli (i tak pewnie nie będziesz kupował drugiej grafy). Bierz lepiej ultra-d --> zaoszczędzisz trochę

ad.3 Pewnie ustawienia master czy slave lub "piny serwisowe"

ad. 4 i 5 Nie umiem wróżyć z fusów, musisz sprawdzić to sam.

P.S. Na twoi miejscu nie brałbym nic drogiego ze stajni DFI --> z tymi płytami sobie nie poradzisz. Zostały one stworzone specialnie dla overclockerów i żeby cacy pacy chodziło to trzeba wszystko ręcznie poustawiać.

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz jak mi się wydaje pci-e :>. A co podkręcania pamięci to każde się podkręcają inaczej. Geile ładnie wyciśniesz. Z Kingstonami miałem doczynienie i była kompletna kaszana w podkręcaniu i zmianie timingów. Musiałem im mocno podnieść napięcie, żeby zmniejszyć chociaż trochę timingi. Jak jeszcze nie kupiłeś ramu to kup sobie Patrioty. I za 600zł nie licz na to, że F.e.a.r pójdzie w max detalach. Będzie się przycinał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi