Asker Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Kilka pytan do szanownego grona... 1. Aparat cyfrowy HP PhotoSmart 318 - co sadzicie...? jakosc zdjec w stosunku do ceny? moze ktos posiada owy aparat i ma probke zdjecia, jakas fotke or something? 2. Plyta Abit kt7a + athlon thunderbird 1.3 - dobre polaczenie? any suggestions? 3. Monitor Samsung 17" SyncMaster 753s - jakies komentarze...? Chcialbym sie poradzic Was czy to co zamierzam kupic jest warte uwagi i czy nie wladuje sie w jakies dno... Poza tym glownym czynnikiem na ktory patrze jest cena... niezbyt wiele moge wydac na kompa... .... waiting .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 co do 2 to pewnie ze dobra chociaz lepsze by bylo z plytkom pod DDRy, ale lepiej to niz ECS i DDRy co do 3 monitorek s czyli standard niej est rewelacyjny poprostu pzecietny, w standardowej dla niego rozdzielczosci tj. 1024x768 zapewnia ergonomiczne odswiezanie czyli 85Hz, ale monitor to inwestycja na lata, tego sie raczej nie zmienia wiec radzil bym juz cos lepszego np z oznaczeniem b czyli biznesowe lub p profesjonalne, a najlepiej to cos na plaskim ale nie samsunga tylko cos na trinitronie np . CTX 711FL ewentualnie jakis PHILIPS na brilance Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 widze ze chcesz tanio ale wolalbym np. GIGABYTE 7VTXE+ i XP1600, tj. 380zł + 470zł, a co do monitorka to monitorka to Samsung 755DFX ma pzyzwoite parametry 870zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 widze ze chcesz tanio ale wolalbym np. GIGABYTE 7VTXE+ i XP1600, tj. 380zł + 470zł, a co do monitorka to monitorka to Samsung 755DFX ma pzyzwoite parametry 870zł Najtanszy sklep w moim miescie ... Sklep <a href="http://www.act.com.pl target="_blank">ACT</a> cennik 13.05.2002 ATHLON XP 1600+ 1,40GHz 266MHz FSB 532.00 GA-7VTXE+ VIAKT266A&VIAVT8233A SocketA SB 427.00 17" SyncMaster 755DFX 901.00 Wiec cos nie tak chyba z cenami ktore podales... ale dzieki za rade... czekam na wiecej komentarzy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 acha to co to za miast, chyba cos z tymi cenami u was wszedzie sa takie, to lepiej pzez neta zamuwic, w necie tez po takiej cenie jak podalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 acha to co to za miast, chyba cos z tymi cenami u was wszedzie sa takie, to lepiej pzez neta zamuwic, w necie tez po takiej cenie jak podalem Hmmm... masz jakis konkretny sklep na mysli... jakies linki? Aha i jeszcze jedno... w opisie tej plyty abita kt7a nie moge doczytac sie czy posiada ona USB... wiec jak jest ? ma czy nie ma? nie znam sie zbytnio na plytach... a moze USB to standard juz i nie pisza ze ma... jak jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 sam sobie odpowiedziales na pytanie, ma 2 USB i 2 dodatkowe na sledziu czyli 4 porty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 co do cen : Athlon TB 1.3 - 405zł Athlon XP 1600 -445zł (jeszcze taniej niz mowilem stanial) Samsung 755DFX -840zł (tez taniej niz pisalem) wszystko to w www.apollo.net.pl Abit KT7A-R -280zł Gigabyte 7VTXE+ -385zł a to w www.komputronik.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 Ad 1) Moja siostra dostała wyżej wymieniony aparat na komunie, a ja nie zdążyłem się nim jeszcze na dobre zająć ale wypada nieżle. Możliwości nie ma zbyt super ale jakość jest calkiem całkiem. Dla przykładu fotki wydrukowane na Papierze HP Photo Premium Plus wsród moich kumpli zostały rozpoznane jako bardzo dobrej jakości fotki standardowe ;) Co do przykładowego zdjęcia to daj znać wyśle Ci moją siostrzycę w albie :) Niedługo popastwie sie na tym aparaciku i może będzie kolejna obudowa do działu modyfikacje ... Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 24 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2002 widze ze chcesz tanio ale wolalbym np. GIGABYTE 7VTXE+ i XP1600, tj. 380zł + 470zł, a co do monitorka to monitorka to Samsung 755DFX ma pzyzwoite parametry 870złSamsungi 753/755 sa delikatnie mowiac marne. Na kilka egzeplarzy ktore widzialem wszystkie mialy problemy z geometria na dole ekranu. Na dodatek 753 mial rozmyty obraz w rozdzielczosciach wyzszych niz 800x600. Kontrast rowniez nie zachwycal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 Monitora kupywać przez internet nie polecam. Jeśli nawet przepłacisz kupując w sklepie, to możesz wybrać jaki Ci będzie odpowiadać. I w razie czego szybko wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 Hmmm... w ogole myslalem ze ten monit jest z plaskim ekranem... moze zmylilo mnie te FST gdzie wyczytalem ze to chyba flat screen tube czy cos takiego... dobra mniejsza z tym... wiec wypatrzylem taki monit... LG 17" StudioWorks E700B Easy FLATRON TCO'99 757.00 CO sadzicie o tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 wielki shit, ten monit to badziewny 700S tylko szyba jest płaska, ale kineskop nie jest płaski, to nie flatron którego zreszta nie polecam,naprawdę wolał bym już AOC sa dosyć tanie i dobre, sa idealnie płaskie jest model o dobrych parametrach AOC 7KIr+ , 760zł to uciebie napewno nie wiecej niz 800, na 100Hz w 1024x768 ,TCO99, 3 lata gwarancji oczywiscie OSD, nawet dobze sie sprawuja kolega taki i bez zarzytow, napewno lepsze to niz ten LG czy nawt Samsung, sadze ze to bedzie dobry wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 :D OK thx namowiles mnie na AOC... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Hmmm... w tym sklepie pojawilo sie kilka nowych produktow oraz spadly ceny... wiec... natknalem sie na taka plyte: ASUS A7S333 SiS 745 SocketA DDR333 ATA100 SB AGP 4x cena : 377zl moze mi ktos doradzic czy to bedzie dobry wybor pod Athlona XP 1600+ Nic nie wiem tez o chipsecie SIS 745... help... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 hm , SIS nie jest najwydajniejszy ale nie jest zły, tylko że płyta ASUSA a niestety płyty ASUSA pod AMD nie należą do najlepszych, problemy z konfiguracją i stabilnością i inne takie, swoją drogą dziwnie tania jak na DDR 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 hp photosmart? hm, plecałbym coś inszego. np. marki sony. niestety jakość zdjęć jest nie adekwatna do ceny. jak wymienią mi skaner to prześlę tobie próbki zdjęć z hp i sony którego aktualnie używam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Co do monitora, to powiem tylko jedno: Samsung SyncMaster 757DFX maks. rozdz. 2048x1536, na 1920x1200 75Hz, na 1920x1080 85Hz Kupiłem go jakieś 5 miesięcy temu i jestem super zadowolony, gorąco polecam!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 widze ze kolega z lodzi albo sieradza wierz mi act nie jest najtanszym sklepem ja tam kupawalwem jestm zadowolony ale to chyba wykloz przypadku ze poznalem w serwisie milego goscia ale nic rewelacyjnego poszukaj dalej jak mieszkasz w sierdzu (nie wiem jakie tam sklepy sa) polecam przyjedz do lodzi sa sklepy duzo tasze z duza gwarancja to sie przydaje uwierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Hmmm konkretnie to z miejscowosci Suwałki tam sa dwie filie ACT i jest to najtanszy sklep w tym miescie... dzisiaj tam zaszedlem... i... wna stronie ACT jest juz nowy cennik... zachodze do sklepu a tam mi mowia ze nie ma nowego :o i ze nie wiedza kiedy bedzie... no normalnie koles miazdzy... skladam zamowienie i mowie ze chce plyte Gigabyte a on mowi ze nie ma... no to ja ze chce plyte ASUSa a on mowi ze nie ma... pytam sie kiedy bedzie... on mowi ze trzaba zamawiac... i ze nie wie ile to potrwa zanim dojdzie... no to ja dalej... athlona xp 1600+ macie...? on ze nie i ze juz nie beda sprowadzac.. to ja pytam czemu jest w ofercie... a on mowi ze nie wie... nie no roxxx normalnie... wiec pytam sie czy moze sa te rzeczy w drugim ich sklepie w suwalkach... a on mowi ze nie wie... jessu. szok! nie wiem czy zdecyduje sie na kupno spzretu w tym sklepie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 płyte , pamieci i proca zamów pzez neta taniej cie wyjdzie, monitor tylko kup na miejscu zebys mogl obczaic, procesory raczej sie nie psuja,plyty tez nie, pamieci ale zadko wiec moze warto pzez neta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Ok... jest tak... znalazlem troche tanszy sklep :D zamowilem juz Plyta Gigabyte GA-7VRX na KT333 Athlon 1600+ + jakis miedziany cooler 256 RAM (DDR 2100) Monitor LG Flatron 775FT GF2 MX 400 + jeszcze jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly... CO sadzicie o tej konfiguracji? PS. dla porownania teraz siedze na P166mmx 64 ram voodoo1 WIec chyba niezla przesiadka bedzie? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...