JeDaj Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Jako że mój stary Ti4200 już ledwo żyje, mam zamiar kupić coś nowszego. Niestety, fundusz ograniczony. Około 600zł. Wybrałem sobie 3 karty, lecz jak to zwykle bywa, ciężko coś wybrać. Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi, co wybrać. Oto 3 typy: MSI GF6600GT 128MB/128bit (500/900) Gigabyte GF6600GT SilentPipe 128MB/128bit (500/1000) Radeon 9800PRO 128MB/256bit Będę bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje. Jeśli ktoś ma jakąś inną, z chęcią wysłucham. Jestem skłonny nawet coś dołożyć, ale będąc pewnym, że będzie lepsze ;) Dodam, że sprzęt na którym będzie grafika pracowała to ATH2800XP, EPOX 8RDA6+PRO, 2x512 CL2.5 Kingston, CHIEFTEC 420W. Oczywiście, mam w planach małe podkręcenie danej karty. Nie chodzi o jakieś super wyniki, ale aby ewentualnie coś można było z niej wycisnąć. Dodam jeszcze na koniec, że zależy mi także na cichym chłodzeniu (dlatego interesuje mnie GB SilentPipe). Wolałbym zakupic coś w sklepie (gwarancja plus ewentualnie raty ;D), ale z allegro też mogę coś kupić. Z góry dzięki za wszystkie propozycje JD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Z ta roznica w cenie kupujesz karte od MSI i dokupujesz dobre i ciche chlodzenie pentagrama czy drozsze zalamana, ktore bedzie napewno lepsze od tego pasywaniaka GB przez ktore temperatura w budzie szczegolnie latem zyska kilka stopni (chyba ze masz dobra obudowe z odpowiednia wentylacja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeDaj Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Z ta roznica w cenie kupujesz karte od MSI i dokupujesz dobre i ciche chlodzenie pentagrama czy drozsze zalamana, ktore bedzie napewno lepsze od tego pasywaniaka GB przez ktore temperatura w budzie szczegolnie latem zyska kilka stopni (chyba ze masz dobra obudowe z odpowiednia wentylacja). A mogę zapytać o jakim zalmanie mówisz? Czy całkowicie pasywnym, czy być może coś aktywnego? jeśli chodzi o obudowę, mam CHIEFTEC BRAVO Big Tower + wentylator wyciągowy na tyle (120). PS> A może warto by dołożyć do 6800XT? Tylko jeśli ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy standardowy 6800XT będzie choć troszkę lepszy od 6600GT? Obydwie karty w standardowych taktowaniach i bez zwiększonej liczby potoków. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez JeDaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A może warto by dołożyć do 6800XT? Tylko jeśli ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy standardowy 6800XT będzie choć troszkę lepszy od 6600GT? Obydwie karty w standardowych taktowaniach i bez zwiększonej liczby potoków.Bez niczego 6600GT będzie trochę lepszy. Nie wiem czy bym zaryzykował i kupił 6800XT :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeDaj Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Bez niczego 6600GT będzie trochę lepszy. Nie wiem czy bym zaryzykował i kupił 6800XT :?. Czy te 6800XT to aż takie niewiadomo co? Bo po tej wypowiedzi jestem skłonny kupić 6600GT. A co na Leadtek 6800XT modowalny do 16/6? Bo te 59zł mogę jeszcze dołożyć. Czy różnica w wydajności do 6600GT będzie bardzo duża? EDIT: @Ur6aN Czyli radzisz pozostać przy 6600GT i zapomnieć o 6800XT? EDIT2: Kurczę, żadnych informacji o tym MSI nie ma. Na stronie MSI jest wersja Diamond, ale pod PCI-Ex. Czy zna kotoś więcej szczegółów? Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez JeDaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) 59 zł MSI GF 6600GT 128MB 128bit Diamond AGP w proline kosztuje 469zł http://www.proline.pl/shop.php?prodid=MSI+6600GT+128+D+AGP EDIT: Tak zostań przy 6600gt no i ta różnica cenny dość spora. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Jeżeli możesz kupić tą co podałeś z gwarancją moda na 16/6 to się nie zastanawiaj tylko ją bierz. Będzie o wiele lepsza od 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...