miasoff Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam. Proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy post na tweaku. Szukałem długo w tematach o GF6600GT i GF6800XT - jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem, bo też o konkretny konfig mi chodzi i konkretne zastosowanie. Czy wykorzystam GF6800XT modowalny na 16 potoków i 6 vertexów w kompie: Sempron 2400+ @10X200MGHz (drut-mod) przy 1,575V (bios widzi 2800+) Gigabyte GA7VT880-L 2X512Mb Kingston 2,5-3-3 w dualu zasilacz Modecom ISO-450P (350 watt) jeszcze - GF Ti4200 czy nie będzie to, szczególnie procesor, wąskim gardłem dla, mocarnej przecież po odblokowaniu 16 potoków, karty? Czy zasilacz uciągnie?(dwa HDD, trzy napędy optyczne, trochę badziewia na USB). Czy po prostu dać sobie spokój i kupić GF6600GT? Komputer nie był przeznaczony do wyczynowego grania, ale... OBLIVION i wszystko jasne. Nie chodzi mi o komfort grania, bo nie uzyskam (Morrowind w chwili wydania też na mało którym sprzęcie chodził płynnie). Całego sprzętu nie chciałby wymieniać - nie mam takiej potrzeby - w filozofii rozwoju piecyka planuję przeskoczyć S939 :rolleyes: . Sorry za przydługą pisaninę, proszę o konstruktywne porady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 zasiłka to prawda trochę słaba jest przydała by się wymiana. a co do grafiki to bym wzioł 6600GT do tego sprzętu jest wystarczająca. a jak na razie uciągnie Ci wszystko :D a kasa kt ora ci zostanie możesz przeznaczyć na zasiłkę:) a w przyszłości to raczaj będziesz musiał zakupić płytkę na AM2 bo s939 już (według panów z AMD :D )jest stary i wycofywany powoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 zasiłka to prawda trochę słaba jest przydała by się wymiana. a co do grafiki to bym wzioł 6600GT do tego sprzętu jest wystarczająca. a jak na razie uciągnie Ci wszystko :D a kasa kt ora ci zostanie możesz przeznaczyć na zasiłkę:) a w przyszłości to raczaj będziesz musiał zakupić płytkę na AM2 bo s939 już (według panów z AMD :D )jest stary i wycofywany powoli Ty chyba nie wiesz co piszesz. Tak 350W jest o wiele mocniejsza niż nie jeden 360W. Nie będie problemu. A karta będzie troszkę ograniczana przez procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam. Proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy post na tweaku. Szukałem długo w tematach o GF6600GT i GF6800XT - jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem, bo też o konkretny konfig mi chodzi i konkretne zastosowanie. Czy wykorzystam GF6800XT modowalny na 16 potoków i 6 vertexów w kompie: Sempron 2400+ @10X200MGHz (drut-mod) przy 1,575V (bios widzi 2800+) Gigabyte GA7VT880-L 2X512Mb Kingston 2,5-3-3 w dualu zasilacz Modecom ISO-450P (350 watt) jeszcze - GF Ti4200 czy nie będzie to, szczególnie procesor, wąskim gardłem dla, mocarnej przecież po odblokowaniu 16 potoków, karty? Czy zasilacz uciągnie?(dwa HDD, trzy napędy optyczne, trochę badziewia na USB). Czy po prostu dać sobie spokój i kupić GF6600GT? Komputer nie był przeznaczony do wyczynowego grania, ale... OBLIVION i wszystko jasne. Nie chodzi mi o komfort grania, bo nie uzyskam (Morrowind w chwili wydania też na mało którym sprzęcie chodził płynnie). Całego sprzętu nie chciałby wymieniać - nie mam takiej potrzeby - w filozofii rozwoju piecyka planuję przeskoczyć S939 :rolleyes: . Sorry za przydługą pisaninę, proszę o konstruktywne porady. Pozdrawiam. u mnie procek jest wąskim gardłem,przekonałem się o tym naocznie.chociaż widzę,że kolega kreci procka więc,aż tak źle nie będzie. Jednak skłaniał bym się do zakupu 6600gt (proponuje poszukać coś bezgłośnego),ale na zaoszczędzenie,chyba nie ma co liczyć,bo ceny obu kart są dość podobne. proponuje przejrzeć temat o Gf6800xt"16/6 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...