Skocz do zawartości
shogo23

Juz Nie Wiem Czyja To Wina :_(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów :-) !!

Mam borblem z moim kompem, mianowicie nie rozumiem dlaczego sie czesto wiesza przy starcie, podczas wchodzenia do systemu jak i pracy w systemie po czym jest traktowany HARD RESTET i praca jest normalna nie wiem czym to moze byc spowodowane BLAGAM pomozcie: MOja konfiguracja to AMD Athlon 64 3000, ASUS K8N4-E 754, ASUS GF 6600GT, SB-Audigy 2ZS, Tuner Vision Plus 1020A, Seagate SATA 80GB, 2x512 DDR 400 Kingston Zasilacz Tracer 400W 4Life. jeszcze male pytanko ile przypuszczalnie zejdzie skanowanie 1GB ramu memtest-em ?? chociaz nie jestem wcale przekonany ze to ram ale cos chytam sie wszystkiego, jak rowniez prosze was o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjmij jedną kość ramu i zobacz jak się zachowuje system :), po czym zamień rolami kostki ..i testuj. Ja obstawiam ze to ten nedzny tracer nie wyrabia. Pozdro

To samo uważam, jeszcze spróbuj inny bios do płyty głównej, bo K8N4-E miewała nieudane biosy. Pewnie i tak tracer 400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pakuje za kazdym razem nowy bios jak tylko wyjdzie i roznicy nie ma to samo, kostki ramu zamienialem ale jeszcze pojedynczo nie testowalem widze ze wiekszosc obstawia zasilacz jednak trzeba bedzie zamienic. A ja jeszcze raz sie zapytam jak bym chcial ten ram memtest-em potraktowac to ile bym musial czekac bo ostatnio czekalem 4godz i sam przerwalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi