grzechuk Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) mialem domyslnie 60gb, ale sie popsul i odeslalem do blasca... wymienili mi na 80gb samsunga... wszystko fajnie, ale dziwi mnie jedna rzecz, dlaczego temperatura dysku jest tak wysoka? po starcie jest 30*, ale po kilku minutach intensywnej pracy wzrasta do 50* I JUZ NIE SPADA DOPUKI NIE WYLACZE NA JAKS CZAS LAPTOPA!!! ponizej zamieszczam obrazek z jednego testu, czyzby glowice sie gubily? na moim 5 letnim seagate'cie nie ma takich wahan! czy moze to byc spowodowane ukladem partycji? (mam c: 12gb fat32 w tym obraz ghosta, d:60gb ntfs rozszerzonej i e:3gb w ntfs w podstawowej) prosze o pomoc!! ps. obudowa nie nagrzewa sie tak bardzo, jak to mialo miejsce przed serwisowaniem, dlatego dziwi mnie tak wysoka temperatura, a czujnik nie powinien byc uszkodzony, skoro to nowa plyta... Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 mialem ten dysk tylko ze 40gb... i powiem ze ten typ tak ma... u mnie zmiany temperatury byly takie same... jak osiagnal cos kolo 59stopni to pozniej chyba wlaczal sie tryb spowalaniajacy bo temp zaczela spadac do okolo 47st... i tak sie trzymala... dysk ten sprzedalem ;) aha mialem go w asusie a25d... i temp hdd zalezy od polozenia w laptopie... do tego asusa wkladalem tez wd 80gb i temp byla cos kolo 45stopni... teraz ten samy dysk (ten sam egzemplarz) mam w HP i temperaturka to 32-35stopni... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 nie masz się czym przejmować, jak będzie temp przekraczać 60 to wtedy się martw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 ale juz nie duzo mu brakuje... a jak oceniacie wynik testu? dla mnie wydaje sie podejrzany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ale juz nie duzo mu brakuje... a jak oceniacie wynik testu? dla mnie wydaje sie podejrzany Typowy dla dysku 4200 rpm. Temperatura w normie. To jest wina konstrukcji laptopa. Grafika tez sporo grzeje, a lapek ma stosukowo kiepska wentylacje wewnatrz. Np. modele 1690 maja obudowe bardziej przewiewna i inaczej umieszczone podzespoly i ten sam dysk sie mniej nagrzeje. Ja mam 5024, ktory jest niemal identyczny z twoim lapkiem, a moja lady ma 1692 z identycznym dyskiem i grafika, ale temperaturki sa nizsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...