Gerwaz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Potrzebny kamp do akademika .Mam 3000 zelek. Musze go kupic w sklepie nie na gieldzie. Nie pytajcie dla czego. Oto co wybrałem: ASUS A7V8X/LAN KT400 DDRAM ATA 133 USB 2.0 AGP x 8 AC 97 -499zl AMD ATHLON 1,7 XP -290zl Pamieci DDRAM 256MB PC 333 no name -265zl LITEON 48X24X48 BOX -310zl Obudowa TRACER (AQUA) 350W -160zl Monitor NEC 17" FE791SB 1600X1200 0,25 -990zl Karta graficzna RADEON.....do 373zl Listwa EVER 48zl Dysk juz mam Baracudak 4 60GB , mycz A4Tech optyczna i klawiatura. Wiem ze drogo ale sie nie targowalem.Jeszcze. Co mozna tu jeszcze zmienic? a wymagania moje to : robienie laborek, ogladanie lilmow, czasami ale zadko Max Pain i CS , sluchanie muzy, nagrywanie duzej ilosci plyt, a i kamp ma wystarczyc na min 3 lata. Kasy wiecej nie doloze bo brak funduszy z gory dzieki za opinie rady :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Monitor dobry :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerwaz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Monitor dobry :Da reszta ??? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 tansza obudowa :) i doloz do radka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerwaz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 tansza obudowa :) i doloz do radka :DW tanszej obudowie jest tyjko Codegen a zasilka w TRACER ciut lepsza PODOBNO??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 jak ma pracować pod winxp to zamiast ddr333 256 lepiej jest 512 - ddr266 wiem ze zaraz odezwą się głosy ze wolne itd ale nic ci z szybkości 333 jak wyjście z jakiejś giery powoduje obudzenie sie hdd na paredziesiąt sekund twardego to nawet 133 przebijają :) wzorowa sytuacja 512 ddr333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
putin Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Myślę że sprzęt który wybrałes jest całkiem nie pwoeim jeżeli ja bym miał coś zmienić to pamięć na 512 mb i może procka mocniejszego. Pisałeś że będziesz robił laborki ale nie wiem dokładnie co i jeżeli nie wymaga do tego ta kart grafiki to bym z niej zrezygnowł. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 W tracer sa zasilacze Megabajt, takze nie wiem czy dobre, u mnie na tym +5V jest 4.80 do 4.72, na innej tracer widzialem podobna sytuacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 W tracer sa zasilacze Megabajt, takze nie wiem czy dobre, u mnie na tym +5V jest 4.80 do 4.72, na innej tracer widzialem podobna sytuacje sam sobie odpowiadasz. ja mialem jeszcze do niedawna codeshita i na mbm czasmi widzialem 4,56 nawet. teraz jak widze 4,98 to jest swieteo lasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerwaz Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 DZIEKI :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 yhyhyh a co ty w akademiku bedziesz piratował? ze taka sszybka nagrywarka i napisales: "nagrywanie duzej ilosci plyt, " ;) a co do sprzetu tu za taką kase spoX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Myślę że sprzęt który wybrałes jest całkiem nie pwoeim jeżeli ja bym miał coś zmienić to pamięć na 512 mb i może procka mocniejszego. Pisałeś że będziesz robił laborki ale nie wiem dokładnie co i jeżeli nie wymaga do tego ta kart grafiki to bym z niej zrezygnowł. Pozdrawiam. tak tak ....i dołuż jeszcze x, y , i z .... bosze skąd sie biorą tacy ludzie :))) a co sie usmiałem z tego : jak ma pracować pod winxp to zamiast ddr333 256 lepiej jest 512 - ddr266 jakby 256 333 kosztowały tyle co 512 266 ;)))))))))))))))))))))))))) to mozna by se wybierac ... ale róznica w cenie to raptem 20 zł ;)))) PS. szefie ok .... musisz se sklepu ... ale nie bierz z tego :))) znajdziesz tańszy :))) a teraz standardzik :) bierz epoxsa na nforce 2 :) tez kolo 500 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 a teraz standardzik :) bierz epoxsa 8RDA, 8RDA+??? Gdzie??? Najtaniej jak widzialem to za 559zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ale taka szybka nagrywarka to strata kasy bo i tak lepiej nie nagrywac szybciej niz 40 bo moze sie cos z plytka skopac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 a teraz standardzik :) bierz epoxsa 8RDA, 8RDA+??? Gdzie??? Najtaniej jak widzialem to za 559zeta NO ... 559 ... CZYLI KOŁO 500 ;))) a tak serio ... athlony 1700 są po 2700, pamieci po 270 , np www.pcprojekt.pl ... a pozostałe 19 zł utargujesz ;))) ... pamieci nawet juz po 250 zł PC2700 ;)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ja bym w tym zestawie wymienil wypalarke na TEAC. Jest ok.50 zl drozsza ale o wiele lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ja bym w tym zestawie wymienil wypalarke na TEAC. Jest ok.50 zl drozsza ale o wiele lepsza. Teac lepszy od Lite Ona 48x24x48x ??? :lol: Chyba zartujesz, przeciez ten naped potrafi czasami takie problemy powodowac, nawet i plyta podczas nagrywania pojdzie oczywiscie rzadko sie to zdarza 1-2 plyty na 100 ale jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 To jest tylko moje zdanie, ale ja nagralem b.duzo plytek na róznych modelach Teac i nie mialem zadnego problemu. Wedlug mnie ma o wiele lepszy odczyt od Lite ona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 To pewnie cały czas off-topic ale muszę "obronić" Lite-On ;) Kilkaktronie nagrywałem jakieś 50 płytek POD RZĄD, bez przerwy. I jakoś nie zauważyłem ŻADNYCH BŁĘDÓW. Mam przebieg jakiś 500-600 płytek i jeszcze ŻADNEJ nie zwaliłem. Jeśli chodzi o cena/jakość to Lite-On biją wszystkich na głowę. A zresztą i tak nie można im nic zarzucić jeśli chodzi o jakość... Bez sensu brać TEAC czy inne drogie nagrywarki... Wiadomo, że najklejka kosztuje ale PO CO???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerwaz Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Myślę że sprzęt który wybrałes jest całkiem nie pwoeim jeżeli ja bym miał coś zmienić to pamięć na 512 mb i może procka mocniejszego. Pisałeś że będziesz robił laborki ale nie wiem dokładnie co i jeżeli nie wymaga do tego ta kart grafiki to bym z niej zrezygnowł. Pozdrawiam. tak tak ....i dołuż jeszcze x, y , i z .... bosze skąd sie biorą tacy ludzie :))) a co sie usmiałem z tego : jak ma pracować pod winxp to zamiast ddr333 256 lepiej jest 512 - ddr266 jakby 256 333 kosztowały tyle co 512 266 ;)))))))))))))))))))))))))) to mozna by se wybierac ... ale róznica w cenie to raptem 20 zł ;)))) PS. szefie ok .... musisz se sklepu ... ale nie bierz z tego :))) znajdziesz tańszy :))) a teraz standardzik :) bierz epoxsa Dobra Epox myslalem jeszcze o takich plytach: MSI KT4V KT400 ATX FSB333 ATA133 USB2.0 AGPx8 DDR400 DDR+AC 97, okolo 450 zelek, SOLTEK SL-75FRV VIA KT 400 AGPx8 DDR +AC97 tez okolo 450 zelek. Jezeli nie bral bym EPOX to ktora z tych 2 + ta co w zestawie. Z gory dzieki :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...