Skocz do zawartości
abramakabra

Problem z RedHat'em

Rekomendowane odpowiedzi

Yooo... Moj problem wyglada tak: mialem winxp i redhata 7.3 wszystko bylo ok do momentu gdy zainstalowalem Win2000, wtedy wlanczalo sie normalnie LILO ale jak wybieralem linuxa to mrugnelo cus, pokazywal sie czarny ekran z bialym napisem "Uncompressing Linux... OK booting kernel" i dalej juz nic sie niedzialo. Teraz mam plytke z RedHatem 8.0 o podczas botowania, gdy wybiore instaluj to pojawia sie to samo :( wywalilem wszystkie partycje, LILO i dalej to samo :( Pooomocy.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yooo... Moj problem wyglada tak: mialem winxp i redhata 7.3 wszystko bylo ok do momentu gdy zainstalowalem Win2000, wtedy wlanczalo sie normalnie LILO ale jak wybieralem linuxa to mrugnelo cus, pokazywal sie czarny ekran z bialym napisem "Uncompressing Linux... OK booting kernel" i dalej juz nic sie niedzialo. Teraz mam plytke z RedHatem 8.0 o podczas botowania, gdy wybiore instaluj to pojawia sie to samo :( wywalilem wszystkie partycje, LILO i dalej to samo :( Pooomocy.

Pozdro.

Spróbuje może tak: Pod W2k wsadź 1 płytkę z Linuxem do napędu i poszukaj katalogu dosutils znajdź rawrite.exe i uruchom. Nie pamiętam dokładnie ale zdaje się zapyta się o imaż dyskietki to wskaż mu /images/boot.img a potem poprosi o dyskietkę.

Z tej dyskietki odpal komputer (a jednocześnie pierwsza płyta do cdromu bootowanie 1 floppy 2 cdrom) - instalator powinien ruszyć. Miałem kiedyś podobny problem tez z W2k/RH i ni cholery instalator nie szedł z cd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi