abramakabra Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Yooo... Moj problem wyglada tak: mialem winxp i redhata 7.3 wszystko bylo ok do momentu gdy zainstalowalem Win2000, wtedy wlanczalo sie normalnie LILO ale jak wybieralem linuxa to mrugnelo cus, pokazywal sie czarny ekran z bialym napisem "Uncompressing Linux... OK booting kernel" i dalej juz nic sie niedzialo. Teraz mam plytke z RedHatem 8.0 o podczas botowania, gdy wybiore instaluj to pojawia sie to samo :( wywalilem wszystkie partycje, LILO i dalej to samo :( Pooomocy. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Yooo... Moj problem wyglada tak: mialem winxp i redhata 7.3 wszystko bylo ok do momentu gdy zainstalowalem Win2000, wtedy wlanczalo sie normalnie LILO ale jak wybieralem linuxa to mrugnelo cus, pokazywal sie czarny ekran z bialym napisem "Uncompressing Linux... OK booting kernel" i dalej juz nic sie niedzialo. Teraz mam plytke z RedHatem 8.0 o podczas botowania, gdy wybiore instaluj to pojawia sie to samo :( wywalilem wszystkie partycje, LILO i dalej to samo :( Pooomocy. Pozdro. Spróbuje może tak: Pod W2k wsadź 1 płytkę z Linuxem do napędu i poszukaj katalogu dosutils znajdź rawrite.exe i uruchom. Nie pamiętam dokładnie ale zdaje się zapyta się o imaż dyskietki to wskaż mu /images/boot.img a potem poprosi o dyskietkę. Z tej dyskietki odpal komputer (a jednocześnie pierwsza płyta do cdromu bootowanie 1 floppy 2 cdrom) - instalator powinien ruszyć. Miałem kiedyś podobny problem tez z W2k/RH i ni cholery instalator nie szedł z cd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Probowalem, i to samo :cry: Zainstalowalem WinXP na NTFS i znowu to samo :cry: :cry: I sprawdzalem plytke u kumpla to normalnie sie bootuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Dodam jeszcze ze wsadzilem do swojego kompa inny, pusty dysk z partycja FAT32 i tez sie niechcial zbootowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 a sproboj w trybie textowym instalowac mialem takie cos ze sie wieszal zaraz po odpaleniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 a sproboj w trybie textowym instalowac mialem takie cos ze sie wieszal zaraz po odpaleniuProbowalem. Chyba wszystko mozliwe jusz wyprubowalem, nawet bateryjke z biosu wyjalem :D Wlaśnie sciagam Mandrake'a... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 u mnie sie cos takiego działo przy instalacji RH 8.0 gdy w biosie miałem ustawiony 32 bitowy tryb dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Buuu z Mandrakiem mam to samo :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Wylacz UDMA dla dyskow, procesor ustaw na nominalna predkosc, taktowanie pamieci zmien na "normalne". Po prostu ustaw w BIOSie opcje na niewyzylowane - czasem jest taka opcja - Safe Settings. Sprobuj wtedy, na pewno cos jest nie tak ze sprzetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...