Gość x_EP Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Niech mi któryś poleci dysk twardy o wielkości 250-300 gigabajtów na sata (nie mający problemów w pracy w raid) Podstawa to możliwie najcichsza praca, a to z modelu na model potrafi się zmienić, wiec byłbym wdzięczny za odpowiedź osób które same testowały i umieją podac dokładny model dysku twardego wartego uwagi. Innymi słowy coś o głośności możliwie najbliższej starej Barracudy 7200.7 40GB albo i przebijającej nawet ją. Sporo osób polecało w topiku niżej Samsunga SP2504C, ale kwestia głośności nie jest jednoznaczna. Obecne Hitachi z serii 7K250 są masakrycznie głośne jak dla mnie (to tak gdyby ktoś Hitachi mi proponował :) a akurat mooooże będzie okazja na zmianę. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 >>>>Klik<<<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Odpowiem jednoznacznie: kup Samsunga SP2504C - widzialem ten dysk u wielu osob - a raczej jego prace - coz moge napisac - cichy - szybki - poprostu Samsung. Nie ma sie co zastanawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Odpowiem jednoznacznie: kup Samsunga SP2504C - widzialem ten dysk u wielu osob - a raczej jego prace - coz moge napisac - cichy - szybki - poprostu Samsung. Nie ma sie co zastanawiac. Czy ty badałeś jakoś specjalnie tą ciszę, np: podłączałeś sam dysk do pasywnego zasilacza uruchomionego na druta w zamkniętym pokoju w środku nocy? :) Bo cisza to pojęcie względne, dla kogoś box'owy cooler pod a64 może być cichy, a dla kogoś innego jest to suszarka. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 poprostu Samsung. no własnie- głosny w seek jak cholera ale jak napisał EP pojecie ciszy jest wzgledne zainteresuj sie T7K - jak dla mnie zdecydowany faworyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...