Skocz do zawartości
Gość x_EP

Cichy Dysk 250-300 Gb Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Niech mi któryś poleci dysk twardy o wielkości 250-300 gigabajtów na sata (nie mający problemów w pracy w raid)

Podstawa to możliwie najcichsza praca, a to z modelu na model potrafi się zmienić, wiec byłbym wdzięczny za odpowiedź osób które same testowały i umieją podac dokładny model dysku twardego wartego uwagi.

Innymi słowy coś o głośności możliwie najbliższej starej Barracudy 7200.7 40GB albo i przebijającej nawet ją.

Sporo osób polecało w topiku niżej Samsunga SP2504C, ale kwestia głośności nie jest jednoznaczna.

Obecne Hitachi z serii 7K250 są masakrycznie głośne jak dla mnie (to tak gdyby ktoś Hitachi mi proponował :) a akurat mooooże będzie okazja na zmianę.

Edytowane przez EP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem jednoznacznie: kup Samsunga SP2504C - widzialem ten dysk u wielu osob - a raczej jego prace - coz moge napisac - cichy - szybki - poprostu Samsung.

Nie ma sie co zastanawiac.

Czy ty badałeś jakoś specjalnie tą ciszę, np: podłączałeś sam dysk do pasywnego zasilacza uruchomionego na druta w zamkniętym pokoju w środku nocy? :)

Bo cisza to pojęcie względne, dla kogoś box'owy cooler pod a64 może być cichy, a dla kogoś innego jest to suszarka.

Edytowane przez EP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi