Skocz do zawartości
pavianek

Celeron 566

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Podkrecilem swoj procesor clelron 566 w biosie za pomoca fsb i mnoznika na 708 Mhz. Wiecej sie nie da ustawic :P Max fsb mam tylko 83 i mnoznik 8. Jak na celerona to mysle ze te 140 hz to troszke "malo" nawet bardzo malo :P Probowalem potem programem wcpu, 8rdavcore, cpufsb i sfsb , polowa z tych programow nie rozpoznaje mojej plyty, a jak juz jest taki model jaki mam to jest do wyboru wieksze fsb 100,133 nawet :D tylko ze jak juz wezme kolejne po 83 czyli 100 to poruszam myszko jeszcze przez chwile i sie zawiesza wszystko. Mysle ze trzeba by podniesc napiecie dla procka (chyba ze sie myle :P) ale mam taka plyte glowna ze nie ma takich opcji w biosie :/

Pyt : Moze znacie jakies programy podwyzszajace napiecie lub wogole podkrecajace procka z winowsa ?? oczywiscie oprocz tych ktore podalem wyzej :P

Pyt 2 : moze sie wiesza z innego powodu ?? Jest jakies obejscie czy cos takiego ?

Lucky Star Apus 6abx2v

Celeron 566

320 ram (sdram)

GF FX 5200, 128 ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie, ze ma za malo pradu - plyta jest na slot1 a proc na przejsciowce - sprawdz, czy przejscowka nie posiada regulacji napiecia procesora? jezelli nie posiada, to musisz sie w taka zaopatrzyc

w starszych slotowych procesorach mozna bylo podniesc napiecie poprzez izolacje odpowiednich pinow na zlaczu krawedziowym. nie wiem, czy to bedzie dzialalo na przejsciowce? ale warto sprobowac. dokladny opis modyfikacji znajdziesz w dziale s370/slot1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...