Gość Dym0 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Chce zakupic dysk do siebie 250GB SATA II. Myslalem o SEAGATE, SAMSUNGU, WD... Nie jestem przekonany do konca ale wydaje mi sie ze WD bedzie z nich wszystkich najszybszy... Co do glosnosci dyskow to malo mnie to interesuje. Wazne zeby bylo szybko i bezawaryjnie. Dysku musi miec 16MB cache.. I tak w ogole to chyba to NCQ duzo nie daje z tego co widzialem na testach... Wiem ze ten temat jest juz zalozony ale nie zadowolily mnie odpowiedzi zwiazane z dyskami... Niemniej jednak prosze o dobra porade. Co mozecie mi polecic ? Tak do 400zł najwiecej... Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Dym0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) ma tylko 8MB cache ale też jest dobry KLIK i tak rozglądnij się czasem na forum bo było już o tym dużo ;) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 No wlasnie w sprawie tego 8cache... wydaje mi sie ze to jest wazne dlatego wolalbym miec dysk z 16... i z NCQ najlepiej bo to wtedy szybsze jest ale na dyskach w sumie srednio sie znam daltego chcialbym opinie ekspertow badz ludzi ktorzy mieli przyjemnosc testowac niektore z dyskow 250GB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 :mur: Było, wysil sie i poszukaj, samsung 250gb i nie ma równych <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Było już: RAID0 STRIPPING 2x80GB WD SATA (działa jako SATA2) 2xszybciej niż jakaś krowa 250GB. Do tego cicho oraz chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...