Caparzo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam, Kupilem sobie przed chwila mikrofon taki wolnostojacy za 20 zl i mi nie dziala, Mialem juz nieraz w sluchawkach i mi dzialal od razu a ten nie. Mam karte muzyczna Sound Blaster Live! 24-bit i z niej cztery wyjscia, kolejno od lewej: Niebieskie,Zielone,Czarne,Rozowe i mam w zielone podlaczone glosniki, bo maja koncowke zielona, a mikrofon ma koncowke rozowa ale wsadzam, wlaczam rejestrator dzwieku w Windowsie i nic nie slychac, wlaczam Gre i w niej tez nie moga z wiara rozmawiac, wkladam mikrofon w czarne i to samo, a jak wloze w niebieskie to slysze caly czas w glosnikach to co gadam czyli nie to wejscie, ale dzieki temu wiem ze mikrofon dziala. Wiec pomozcie mi, moze musze cos gdzies wlaczyc lub cos :) Na sprzecie audio w kompie to sie za bardzo nie znam, wlazlem w "Dzwieki, mowa i urzadzenia audio" w panelu sterowania potem "dzwieki i urzadzenia audio" potem zakladki "glos" i "audio" i sprawdzilem czy mam wszedzie ustawionego tego sound blastera czy moze gdzies zintegrowana realtek, ale wszedzie dobrze jest sound blaster wiec juz nie wiem co zrobic, Licze na SZYBKA odpowiedz :) z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Wejście mikrofonu może być wyciszone. Sprawdź ustawienia w mixerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jakbys mogl to łopatologicznie, bo nie czaje co to mixer :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 2klik na glosnik w trayu i zobacz czy nie jest zaznaczony pod suwakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jest normalnie narysowany glosnik, ten po lewej i po prawej od mikrofonu sa z czerwonymi X a ten normalnie, wiec nie wiem o co lazi, mozliwe aby to wyjscie w muzycznej bylo zepsute? kupilem nowa! A jak nie to to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 bump, nie wiem juz co robic , musi mi ten mikrofon dzialac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) panel sterowania dzwiek i urzadzenia audio lub jakos tak zakladka audio/dzwiek i tam masz urzadzenia nagrywajace jesli nie jest tam twoj sound blaster to go wybierz nastepnie kliknij na volume/glosnosc i sprawdz czy masz zaznaczony microphone/mikrofon jako zrodlo i czy nie ma tam mute lub glosnosc nie jest nisko jesli to wszystko jest wlaczone i nadal nie ma dzwieku to masz dwie mozliwosci A) bierzesz mikrofon do kolegi i sprawdzasz czy dziala B) jak dziala to sprowadzasz kolege co sie lepiej zna od ciebie na sprzecie komputerowym i ci to ustawi (choc nie wiem co jeszcze mogloby nie grac programowo raczej nic) C) jak on tez bedzie robil duze oczy to idziesz i reklamujesz live`a Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Moze nie wnosi to zbyt wiele to tematu ale z mikrofonami to zawsze jest urwanie glowy >:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No jakbym wiedzial to by i nie bylo problemow ;) No moze nie tak bardzo sie zajmowalem tym ale za kazdym razem jak mi przychodzilo cos z miciem robic to cos bylo nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) musisz niestety przyznac ze jakiekolwiek problemy wynikaja z niewiedzy uzytkownika niestety :) (zazwyczaj) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Nie zaprzeczam :) Nie mniej jednak mam stycznosc z komputerem juz 12 lat i takie rzeczy nie powinny wystepowac. Tak czy siak jak mowilem nie zaglebialem sie w te teamty bo mi nie zalezalo tak bardzo a ostatni raz bawilem sie z mikrofonem jak mialem 12 lat chyba. Pewnie teraz bym nie mial klopotow ale wtedy no to jakos to nie wychodzilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 sam wiesz ;) ktos moze miec stycznosc i 100lat z kompem a jak nie uzywal mica to moze miec problem :) bo nie wie do czego sluza wszystkie ikonki w panelu sterowania albo ze sa 2 mixery play/rec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Sorry za odgrzane danie w postaci tego topika, ale mam problem z mikrofonem i to taki dosc nietypowy. Mikrofon nie dziala - ma bardzo mala czulosc (trzeba krzyczec niemal do niego, zeby zarejestrowal jakies ciche burkniecie). Wiem ze tysiac razy pisane bylo o tym ze trzeba go wyciszyc jako urzadzenie do odtwarzania i zaznaczyc do nagrywania (to jest zrobione), ale to nic nie pomoga. Dzwiekówka to ALC882, stery wrzucone, wyjscie wykrywa dobrze. Najdziwniejsze jest jest to ze nie moge zmienic czulosci nagrywania w systemie, tzn: Suwaki zaznaczone na czerwono sa nieaktywne (nie mozna ich ruszyc), podobnie z przyciskiem w zielonej obwolucie tez nie aktywny. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 A tam w zakładce microphone w tym sofcie od asusa nic nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Tylko jakies bajerki sluzace do usuwania szumu otoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estmax Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Zrób tak: W trayu kliknij 2 razy na głośniczek, następnie wejdz w zakładke Opcje następnie Właściwości przełącz sie na nagrywanie, teraz znów Opcje włącz Sterowniki Zaawansowane pod faderem Mikrofonu powinien pojawc się przycisk Zaawansowane i tam zaznaczasz Mic oost lub +20 (zależy od karty), to jest tak jakby przedwzmacniacz mikrofonowy. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Opcje/Sterowniki zaawansowanie jeste niaktywna niestety :( EDIT: Czesc problemu juz rozwiazana, wrzucilem nowe stery Realtek'a zamiast standardowych dolaczanych przez ASUSa do mobo i wszystko niby chodzi, ale nie moge Mic Boosta wlaczyc przez co mikrofon ma bardzo slaba czulosc :(, mozliwe zeby karta (ALC882) nie obslugiwala Boosta? Edytowane 14 Lipca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...