Skocz do zawartości
Luk@s

Philips Sdvd8441 (qsi Sdw-082k) Przestał Nagrywać Po Zmianie Firmware

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Acera 3613 i w nim taki właśnie napęd. Miał on oryginalnie firmware PX41, ale znalazłem w internecie linka do PX47 i zmieniłem go na nowszy, gdyż nagrywarka ta średnio dobra była. Jednak niestety po zmianie tego firmware nie nagrywa ona już żadnej płyty... A na dodatek nie czyta DVD+RW. Czy ktoś ma pomysł co zrobić, aby przywrócić stary firmware albo jakoś inaczej uratować napęd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze niech mi ktoś go znajdzie... Ani nie było opcji zgrania starego jak wgrywałem nowy, ani nie można nigdzie tego starego znaleźć :( Kilka godzin googlowania itp nie pomogło... Jakby był jakiś program, który by umiał zgrywać i wgrywać firmware do tej nagrywarki to by było super, bo wtedy bym jakiegoś posiadacza poprosił żeby mi zgrał i bym wrócił do tego starego, ale takiego flashera coś nie mogłem również znależć.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu to niezaciekawie... ale moze by tak napisac do serwisu aby zapodali ten firmware...

drugi pomysl jaki mi sie nasuwa to znalezienie programu ktory pozwala zgrac obecny firmware i wtedy poprosic innego usera takiej maszyny aby zgral go dla ciebie... ale skad taki soft to moze napisac na forum stron cdrinfo.pl

Edytowane przez jerryjm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drugi pomysl jaki mi sie nasuwa to znalezienie programu ktory pozwala zgrac obecny firmware i wtedy poprosic innego usera takiej maszyny aby zgral go dla ciebie...

Jakby co to oferuję swoje skromne usługi w zgrywaniu starego biosu ... mam PX41 ... jeśli ktoś tylko podeśle odpowiedni programik ... ;-)) Edytowane przez Vonda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem nowy firmware i wgrałem i chyba zaczęła nagrywać :) Przynajmniej jedna płytka, którą wypaliłem teraz się nagrała dobrze :)

Oto link do niego, ale nikogo nie zachęcam do upgrade'u...

http://support.gateway.com/support/drivers...49&uid=11975959

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma takiej możliwości... I nie ma też żadnego flashera, który by to potrafił. A teraz nagrywa mi prawie wszytsko poza RW (DVD ani CD) i czasem też nie czyta :( Ale zawsze to już jakiś postęp :lol:

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi