Luk@s Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Posiadam Acera 3613 i w nim taki właśnie napęd. Miał on oryginalnie firmware PX41, ale znalazłem w internecie linka do PX47 i zmieniłem go na nowszy, gdyż nagrywarka ta średnio dobra była. Jednak niestety po zmianie tego firmware nie nagrywa ona już żadnej płyty... A na dodatek nie czyta DVD+RW. Czy ktoś ma pomysł co zrobić, aby przywrócić stary firmware albo jakoś inaczej uratować napęd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 skoro naped jest widziany normalnie przez system (tak wnioskuje po twej wypowiedzi) to poprostu wgraj stary firmware i po problemie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 skoro naped jest widziany normalnie przez system (tak wnioskuje po twej wypowiedzi) to poprostu wgraj stary firmware i po problemie ;)Tylko skąd go <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) No to jeszcze niech mi ktoś go znajdzie... Ani nie było opcji zgrania starego jak wgrywałem nowy, ani nie można nigdzie tego starego znaleźć :( Kilka godzin googlowania itp nie pomogło... Jakby był jakiś program, który by umiał zgrywać i wgrywać firmware do tej nagrywarki to by było super, bo wtedy bym jakiegoś posiadacza poprosił żeby mi zgrał i bym wrócił do tego starego, ale takiego flashera coś nie mogłem również znależć. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryjm Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) uuu to niezaciekawie... ale moze by tak napisac do serwisu aby zapodali ten firmware... drugi pomysl jaki mi sie nasuwa to znalezienie programu ktory pozwala zgrac obecny firmware i wtedy poprosic innego usera takiej maszyny aby zgral go dla ciebie... ale skad taki soft to moze napisac na forum stron cdrinfo.pl Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez jerryjm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) drugi pomysl jaki mi sie nasuwa to znalezienie programu ktory pozwala zgrac obecny firmware i wtedy poprosic innego usera takiej maszyny aby zgral go dla ciebie...Jakby co to oferuję swoje skromne usługi w zgrywaniu starego biosu ... mam PX41 ... jeśli ktoś tylko podeśle odpowiedni programik ... ;-)) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Fajnie :) Założyłem na cdrinfo podobny temat to jak mi ktoś doradzi program do zrzucania i wgrywania firmware'a to będę wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Fajnie :) Założyłem na cdrinfo podobny temat to jak mi ktoś doradzi program do zrzucania i wgrywania firmware'a to będę wdzięczny :)Zawsze do usług ;-) ;-) ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No i chyba wyślę napęd do serwisu... Tylko boje się, że uznają, że to moja wina albo cosik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Znalazłem nowy firmware i wgrałem i chyba zaczęła nagrywać :) Przynajmniej jedna płytka, którą wypaliłem teraz się nagrała dobrze :) Oto link do niego, ale nikogo nie zachęcam do upgrade'u... http://support.gateway.com/support/drivers...49&uid=11975959 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Trzeba bylo zrobic backup firmware'u wczesniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Niestety nie ma takiej możliwości... I nie ma też żadnego flashera, który by to potrafił. A teraz nagrywa mi prawie wszytsko poza RW (DVD ani CD) i czasem też nie czyta :( Ale zawsze to już jakiś postęp :lol: Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Napisz do Acera - niechaj wysla Ci najnowszy oficjalny firmware. Zapytac warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...