Skocz do zawartości
Golish87

Dvi -> Hdmi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie podłączenia PeCeta do TV LCD (Samsung Le32r71b). Chciałbym to zrobić przez gniazdo DVI (takie mam na karcie - Ge 6600 GT), ale moj telewizor posiada wejscie HDMI. Czy potrzebna będzie jakaś przejściówka? Podobno w tym "systemie" kabel przewodzi dźwięk i obraz równocześnie, czyli osobnego kabla do audio nie będę potrzebował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej bedzie ci potrzebyny kalbel MINIJACK -> 2x CHINCH, a co do tego kabla to jaki to jest? HDMI -> HDMI czy DVI ->DVI

EDIT:

Znalazłem cos ciekawego ;) http://allegro.pl/item98243652_kabel_hdmi_...ltrem_1_8m.html bedzie ci potrzeby jeszcze kabel MINIJACK -> 2x CHINCH

Edytowane przez dadziuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się tylko, dlaczego mam mieć ten kabel audio, skoro napisane jest w aukcji, że "Kabel HDMi pozwala na przesyłanie bardzo wysokiej jakości sygnału VIDEO i AUDIO jednym kablem bez strat jakości."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym Ci radzil sprawdzic czy ten Samsung akcpetuje sygnal PC po DVI. Mam Samsunga M51 i przez DVI da sie podlaczyc ale trzeba skalowac i zeby ladnie caly ekran wypelnic to mam rozdzielczosc bodajze 1200x680 czy jakos tak. Oczywiscie po VGA dziala normalnie 1366x768.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

No właśnie mam problem. I teraz nie wiem czy kabel jest skopany, czy telewizor nie akceptuje połączenia z gniazda DVI. Kiedy kabel jest podłączony, na TV wyświetla mi sie komunikat: sprawdź podłączony kabel. :blink:

A instrukcji do tego TV nie dodali? Przy moim jest dokladnie rozpisane jakie sygnaly przez jakie zlacza sa akceptowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi