slayne Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ostatnio byłem na wycieczce i fotografowałem. W czasie któregoś razu zablokowały mi się te klapeczki co zakrywają szkło obiektywu. Jak włączam to nie otwierają się do końca i trzeba im ręcznie pomóc, potem zamykają się już dobrze przy wyłączaniu. czy ktoś moze miał cos takiego? Próbowałem przedmuchac ale to nic nie dało. Da sie jakos to bezinwazyjnie rozebrać zeby przeczyścić czy cos. Pech chciał ze pare dni przed skończyła mi się gwarancja. pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Moze piasek sie do srodka dostal? Samemu kombinowac to raczej ciezko. Zawsze mozna zadzwonic do serwisu canona w polsce i zapytac sie ile taki zabieg by mogl kosztowac. CANON, YASHICA/KYOCERACSI Foto & Video, 01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15tel. (022) 862-41-38http://www.e-csi.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Niestety w swoim canonie tez mam ta przypadlosc; widac jakas mala wada tego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Do serwisu mozesz zadzwonic, ale przygotuj sie na spora sumke za samo dostarczenie aparatu do naprawy. Mi w serwisie OLYMPUSA za samo oddanie aparatu do sprawdzenia zawolali 200zl!!! Mozesz przedmuchac zaslone obiektywu,ale w wiekszosci przypadkow to nie pomaga.Sam raczej z tym nie kombinuj bo nie warto(mozesz pogorszyc sprawe). Najlepiej idz z nim do jakiegos serwisu nie firmowego. Popytaj wczesniej ludzi u Ciebie w miescie i w zakladach fotograficznych gdzie jest jakies punkt warty uwagi. Usterka prosta do usuniecia o niskich kosztach naprawy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Nie pamietam czy to bylo w serwisie canona, ale tam najpierw mowia ile naprawa bedzie kosztowac, a zadnych oplat nie pobieraja za wycene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mozliwe,ze serwis OLYMPUSA tylko taki chetny na kase :huh: . Tak czy siak zadzwonic nie zaszkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumineq666 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja tak miałem... aparat nówka, ale wpadł jakiś paproch. podmuchałem, poszturałem lekko i znowu jak nowy. nic groźnego.no chyba ze u Ciebie to poważniejsza sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysz3k Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 mialem cos takiego, a raczej mam to jak oslonki wcisne do srodka, sprobuj ja jakby do zewnatrz leciutko odciagnac mi to pomoglo skoro gdy je popchniesz i dzialaja to raczej nie piasek a jakis kurz moze, oddaj na gwarancje jak masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Ja w swoim a510 mam tak od roku.... :mrgreen: Czyli od poczatku, raz na jakis czas sie oslonki nie otworza :) Czestotliwosc nieotwierania jest taka sama czyli z czasem sie nie zwiekszyla. Wiec to olalem poprostu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergman Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 mam ten sam problem, tyle że uciążliwy dużo bardziej mam canona a510 u mnie się w ogóle do końca nie zamykają, co powoduje, że niemożliwym stało się zgranie zawartości karty na dysk, bo przy zgrywaniu automatycznie chowa się obiektyw i niedomknięte osłonki powodują rozłączenie się aparatu od komputera :-| delikatne dociśnięcie zamykające przysłonki nic juz wtedy nie pomaga. wada pojawiła się bez przyczyny. już napisalem do serwisu maila. zobaczymy co odpowiedzą, juz jest pol roku po gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staff Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 w a 510 to chyba standardowa usterka i Canon powinien ja bezpłatnie usuwać jesli jest szanujaca się firmą. Jak kupowałem kilka lat temu ten aparat to jak wyszedłem po zakupie ze sklepu i w samochodzie go właczyłem to właśnie też mi się tak stało, więc wróciłem do sklepu i pokazałem , nie otworzył się, ale za drugim razem już się otworzył, zażądałem wymiany, wymienili na inny egzemplaż. Problem pojawił się dopiero po kilku miesiącach. Póżniej kupiłem jeszcze 2 takie aparaty i w każdym się tak dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...