Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 W niedługim czasie planuje kupić monitor LCD (nie dla mnie B) ) - generalnie jego zastosowaniem będą gry, filmy i praca biurowa (Word, Excel, itd...). Zastanawiam się na Benq FP71V+ - zbiera bardzo dobre noty - co o nim myślicie? Ranking Chip z sortowaniem wg jakości obrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 ja bym nie wybral tego panelu, poniewaz identyczny ma moj kolega i ma on juz dosc duzo badpixeli. ale to pewnie tylko takie cos jest u niego :mur: ja bym dolozyl ok 200 zl i kupil: Fujitsu-Siemens ScenicView P17-2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to: Procesory Płyty główne RAM Karty graficzne Gotowe zestawy Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 @DarkArrow wyluzuj :) mamy swieta i wogole :) ale jak by tak patrzec to by duzo tematow trzeba bylo pozamykac, poniewaz w kazdym jest cos o zasilaczach i monitorach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Sorry - myślałem, że Co Kupić dotyczy wszystkiego :) A może lepiej kupić jakiś high-endowy model kineskopowy 19"? Zastanawiam się nad Samsungiem 997MB - podobno jeden z lepszych. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) @Venice to zalezy. jesli jest malo miejsca u twojego kumpla/kumpeli i jest i nie gra nalogowo w gry typu quake :) to ja bym sie sklanial ku LCD. ale jesli tu nie chodzi o "miejsce" to rownie dobrze moze byc to normalny monitorek :) w tedy wybral bym tego LG Flatron F900P edit// Samsungiem 997MB tez jest dobry, ale LG wytrzymuje wieksze odswiezanie :) i wedlug mnie lepiej wyglada :D Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Kolega spędza 90% czasu przed grami :) Miejsce nie stanowi problemu - dlatego też myślimy na CRT. //edit// A co z Samsungiem 997MB - podobno w tej chwili wszystkie kineskopowe prezentują tą samą jakość obrazu, ale sam nie wiem, bo JUŻ DAWNOOO nie widziałem żadnego testu. Jeśli chodzi o odświeżanie to przy 1280x1024 ma 85Hz, więc wystarczy. Bardziej chodzi mi o ostrość obrazu i geometrię, bo w sumie tylko to różni CRT-ki. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) tego samsunga w realu nie widzialem... LG ma ostry obraz :) , nawet przy szybkich scenach nie widac smuzenia... wiec ja bym wybral LG :lol: @Venice cos ci sie chyba pomylilo :lol: 10280x1024 :lol: Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 cos ci sie chyba pomylilo :lol: :lol: :oops: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Wracając do monitorów LCD - może jednak warto by kupić płaski monitorek? Jeśli ktoś coś ma do powiedzenia to bardzo proszę, bo kolega chciałby jak najszybciej złożyć zamówienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 przy LCD wzrok sie mniej meczy :lol: i to chyba tylko tyle, bo: sa drozsze czasem przeszkadza maly kat widzenia szybkie gry moga smuzyc na nim tak ogolem to LCD polecam do biura lub jesli ktos duzo pracuje przy kompie/malo gra Ty pisales ze twoj kumpel gra w 90% wiec polecam LG Flatron F900P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Kolejne uno problemo - przed chwilą przeglądałem cenniki kilku sklepów i zero takich monitorów. Tylko w jednym (ATN) mają LG Flatron F900B - jest właściwie lepszy czy gorszy od wersji P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) wersja z B jest lepsza ;) a tu masz wersje z P :) : http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p imo nie oplaca sie dokladac do 'B' bo sa to bardzo male roznice... a w cenie ponad 100 zl wiecej Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Morele odpają - musi być to sklep ze Zgierza lub Łodzi - monitor jest zbyt ciężki na wysyłkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 aha, nie jestem z tamtad to nie wiem :? no to kupuj tego B :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A powiedzmy IIYAMA Vision Master 1451 ??? Cena razem z przesyłką 409 złotych, a iiyama to renoma ;) Dobry monitorek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 mi by wystarczyl, na pewno bedzie gorszy od tego LG ale jesli twoj kumpel nie ma wygorowanych oczekiwan to ten bedzie ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 350 złotych róznicy swoje znaczy ;) Wymagania to są takie, żeby poprostu wyświetlał dobry obraz przy 1280x1024@85Hz (generalnie chodzi o ostrość obrazu) i żeby ustawienie pozycji obrazu nie stanowiło problemu (chodzi o to, żeby obraz wypełniał cały obszar ekranu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 z ta pozycja to nei wiem jak jest, ale jak patrze na inne parametry to on jest "normalny" :) wiec jak chce to niech bierze go twoj kumpel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 W końcu znalazłem LG F900P w rozsądnej cenie - 400 zł monitor + 35 zł przesyłka (nie wiem za co, ale tyle kosztuje :lol2:). http://allegro.pl/item98080727_super_cena_..._gwar_fvat.html I tu moje pytanie - czy po kompleksowej regeneracji (factory refurbished) monitor faktycznie jest jak nowy? Bo tu moje zdziwienie - w innych sklepach po 700-800 zł, a tu za 400 zł :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 wedlug mnie troche to podejrzane <_< imo po kompleksowej regeneracji wszystko jest mozliwe... ja bym tego nie kupowal :? w takim razie kup tego IIYAMA i bedzie dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Hmm... Teraz dopiero zauważyłem, że iiyama nie ma płaskiego ekranu :mur: Na tego LG gościu daje 3 miesiące gwarancji - na sprawdzanie czy wszystko gra chyba wystarczy? Mógłbym wrzucić powiedzmy na 12 godzin maksymalną rozdziałkę z maksymalnym odświeżaniem (oczywiście takim jakie deklaruje producent) - i po 12h wrzucam Nokia Monitor Tester to patrzę czy obraz pod każdym testem jest dobry. To chyba by wystarczyło :o ? A może w ogóle nie ma sensu, bo przecież CRT i LCD to zupełnie inna technologia :| Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Oferuję Państwu superpłaski monitor CRT 19''ma plaski ta iiyama ;) jesli tak gosciu proponuje z tym LG to mozna sprobowac. jesli cos nie bedzie gralo to zwrocisz i bedzie ok Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alepajonki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) ma plaski ta iiyama... No to jest pewna rozbieżność, bo gdy zapytałem sprzedawcę o ekran (na Allegro ewidentna większość CRT ma wypukłe ekrany :excl:) odpisał, że ma "lekko" wypukły. Co miało oznaczać to "lekko" - nie wiem :lol2: W każdym razie kumpel kupi LG, bo w testach Chipa lepiej wypadł (a w sumie jego 17"-owy braciszek :)) - 94% vs 82% iiyamki :) Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...