proch82 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jak tylko odpale gre nastepuje restart. takze gdy wlacze test ekranu dla directdraw w dxdiagu przy tescie pelnoekranowym jest restarcik. 3dmarka 2001 komp przechodzi bez problemow. konfig: 1700+, ti4200, zasilka modecoma 350W, winxp. co moze byc przyczyna restartow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Przyczyna moze byc wszystko.... Sprawdz Ram Memtestem, dysk Hddregeneratorem..... Sprawdz czy nic sie nie przegrzewa. Czy grafa dobrze lezy w slocie.... Sprawdz na innych sterach (40.72 polecam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Witaj! Ciezko jednoznacznie odpowiedziec co moze byc przyczyna restartow.Sprawdz napiecia zasilacza czy mieszcza sie w normie, zerknij tez czy przypadkiem temperatury CPU i GPU sa ok. Zainstaluj inne sterowniki do grafiki, mozesz tez sprobowac przeinstalowac stery do mobo i do karty dzwiekowej. Zrob to metoda prob i bledow. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proch82 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Przyczyna moze byc wszystko.... Sprawdz Ram Memtestem, dysk Hddregeneratorem..... Sprawdz czy nic sie nie przegrzewa. Czy grafa dobrze lezy w slocie.... Sprawdz na innych sterach (40.72 polecam) ram,dysk sa ok,instalowalem 3 rozne wersje sterow bez rezultatu,wedlug aidy i everesta napiecia sa w porzadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foton Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Jesli wedlug Ciebie hardware jest ok to moze cos z softu... Zastanow sie jaki program instalowales na kompa zanim zaczely sie problemy.Byz moze on to powoduje. Jak to nie pomoze to format i instalka windy od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Napiecia mierzymy miernikiem. Prosze o tym pamietac. Wyjmij karte i dokladnie sie jej przyjzyj. Kondensatory wygladaja ok? Chociaz gdyby to byla usterka mechaniczna marki by wogole nie chodzily. Masz 2 kosci ramu czy wiecej? Zostaw tylko jedna najwolniejsza. Ale mam dziwne wrazenie ze wina lezy po stronie gierek. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja mam te sterowniki http://files.ngohq.com/omega/nVidia/nvidia...mega_14523a.exe też je stestuj. BTW ile masz punktów w tym marku i czy czasm nie kręciłeś karty? Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proch82 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Napiecia mierzymy miernikiem. Prosze o tym pamietac. Wyjmij karte i dokladnie sie jej przyjzyj. Kondensatory wygladaja ok? Chociaz gdyby to byla usterka mechaniczna marki by wogole nie chodzily. Masz 2 kosci ramu czy wiecej? Zostaw tylko jedna najwolniejsza. Ale mam dziwne wrazenie ze wina lezy po stronie gierek. :? gierki sa raczej ok,nfs porshe i nawet euro 2000 nie chce smigac,mam 1 kosc 256 siemensa,prawie nowka sztuka, w 3d marku 2003 moj wynik mniej wiecej 1330,normalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 gierki sa raczej ok,nfs porshe i nawet euro 2000 nie chce smigac,mam 1 kosc 256 siemensa,prawie nowka sztuka, w 3d marku 2003 moj wynik mniej wiecej 1330,normalny? gierki sa raczej ok,nfs porshe i nawet euro 2000 nie chce smigac,mam 1 kosc 256 siemensa,prawie nowka sztuka, w 3d marku 2003 moj wynik mniej wiecej 1330,normalny? NFS porshe nie chodzi bez patcha pod XP :razz: Co do wyników to ja mam 4200ti od MSI 128MB 128Bit i w 2001 mam ponad 13 000 a w 2003 ponad 1500 ale pewnie mój procek nabija więcej punktów od twojego dlatego wynik w normie. Sprawdz jakieś inne gry może jakieś demo nowszych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...