Skocz do zawartości
proch82

Restarty Przy Odpalaniu Gier - Grafa?

Rekomendowane odpowiedzi

jak tylko odpale gre nastepuje restart. takze gdy wlacze test ekranu dla directdraw w dxdiagu przy tescie pelnoekranowym jest restarcik. 3dmarka 2001 komp przechodzi bez problemow. konfig: 1700+, ti4200, zasilka modecoma 350W, winxp. co moze byc przyczyna restartow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj! Ciezko jednoznacznie odpowiedziec co moze byc przyczyna restartow.Sprawdz napiecia zasilacza czy mieszcza sie w normie, zerknij tez czy przypadkiem temperatury CPU i GPU sa ok. Zainstaluj inne sterowniki do grafiki, mozesz tez sprobowac przeinstalowac stery do mobo i do karty dzwiekowej.

Zrob to metoda prob i bledow.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyna moze byc wszystko....

Sprawdz Ram Memtestem, dysk Hddregeneratorem.....

Sprawdz czy nic sie nie przegrzewa.

Czy grafa dobrze lezy w slocie....

Sprawdz na innych sterach (40.72 polecam)

ram,dysk sa ok,instalowalem 3 rozne wersje sterow bez rezultatu,wedlug aidy i everesta napiecia sa w porzadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecia mierzymy miernikiem. Prosze o tym pamietac.

Wyjmij karte i dokladnie sie jej przyjzyj. Kondensatory wygladaja ok? Chociaz gdyby to byla usterka mechaniczna marki by wogole nie chodzily. Masz 2 kosci ramu czy wiecej? Zostaw tylko jedna najwolniejsza.

Ale mam dziwne wrazenie ze wina lezy po stronie gierek. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiecia mierzymy miernikiem. Prosze o tym pamietac.

Wyjmij karte i dokladnie sie jej przyjzyj. Kondensatory wygladaja ok? Chociaz gdyby to byla usterka mechaniczna marki by wogole nie chodzily. Masz 2 kosci ramu czy wiecej? Zostaw tylko jedna najwolniejsza.

Ale mam dziwne wrazenie ze wina lezy po stronie gierek. :?

gierki sa raczej ok,nfs porshe i nawet euro 2000 nie chce smigac,mam 1 kosc 256 siemensa,prawie nowka sztuka, w 3d marku 2003 moj wynik mniej wiecej 1330,normalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

gierki sa raczej ok,nfs porshe i nawet euro 2000 nie chce smigac,mam 1 kosc 256 siemensa,prawie nowka sztuka, w 3d marku 2003 moj wynik mniej wiecej 1330,normalny?

NFS porshe nie chodzi bez patcha pod XP :razz: Co do wyników to ja mam 4200ti od MSI 128MB 128Bit i w 2001 mam ponad 13 000 a w 2003 ponad 1500 ale pewnie mój procek nabija więcej punktów od twojego dlatego wynik w normie. Sprawdz jakieś inne gry może jakieś demo nowszych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi