Miguel707 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Mój procek jest narazie podkręcony do 1850 MHZ i temperatura wynosi : 29-30C normal - 33-36 stres. Jaka jest maksymalna bezpieczna temperatura dla Semprona ? Narazie boje się podkręcić bardziej mojego procka, bo przy podkręceniu na 1920 MHZ w stresie temperatura wynosi (nawet) ok. 37-39C. Czy to nie jest zbyt dużo ? Dodam też. że mam Boxowy cooler. Czy przy dobrym podkręceniu KONIECZNA jest wymiana coolera ? Jak bardzo można się posunąć w podkręcaniu przy Boxowym coolerze i jakie temperatury wtedy powinny być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) A nie można było TUTAJ się zapytać, co? <_< Dla mnie bezpieczne dla sempka jest 55 przy max obciazeniu S'n'M. A bezpieczny woltaż to 1,55V. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Według AMD, przy 69* bramki logiczne zaczynają się palić, więc chyba nie powinno się przekraczać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...