SfistaQ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Kupiłem Pentium 4 3,2 HT S478 na jądrze Prescott, wcześniaj miałem Celerona 2,4 Northwood no i podłączam Pentiacza i monitor sie niezałącza i nic nie piszczy :mur: Biosa zrobiłem najnowszego, CLRCMOS, odpiołem napłedy optyczne i dysk SATA, zamieniałem RAM (na 333) i Grafe( fx5200)i dalej to samo :mur: Jak można sprawdzić czy processor jest zepsuty ? nie ma na nim śladów spalenia i wszystkie nózki są na miejscu MOBO Gigabyte GA-8IPE1000G -Rev 4 bios F5 2x 512 DDR400 Twinmos Dual Channel WDC 200GB SATA II GeForce 6600GT Leadtek 128 MB AGP Celeron 2,4 Northwood S478 Nagrywarka CD/RW + DVD-ROM Zasilacz GemBird 400W PFC ( PIV Ready ! ) I Pentium 4 w szafce obok :mur: Please HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Sprawdź u kogoś innego, jak nie bedzie działał znaczy ze proc :/ gdzie go kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SfistaQ Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 na Allegro ale koleś powiedział ze pośle mi drugi :D kasy jeszcze nie dostał bo zrobiłem przez zabezpieczenie transakcji escrow B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 To spox że koles ci przesyła II , podał byś link do tej aukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SfistaQ Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item95952550_nowy_pe...e_prescott.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item95952550_nowy_pe...e_prescott.htmlWszystko wyglada wporzadku, jak II nie bedzie chodził to znaczyze chyba coś u ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Mam identyczną płytę główną i miałem IDENTYCZNY problem. Zmieniłem z Celka Wilamette 1,7GHz na Celka D 2,53, wkładam, załączam i nic. Czrny ekran tak jakby monitor nawet nie dostawał sygnału zkompa. Wk#@$$% jadę wymienić proca (kupiłem na giełdzie w Warszawie) i co? Okazuje się że proc sprawny. Sprawdziłem na innym kompie grafikę i RAMy no i wyszło że jedynym sprawca może być płyta główna. Oddałem na gwarancję i dostałem nówkę sztukę gdzie już wszystko śmigało. Z tym że nadal nie wiem co się z tą płytą stało bo to była firma znajomego i podejrzewam że mi od ręki wymienili nawet nie sprawdzając co i jak. Jedyne co mogło być przyczyną nawalenia płyty to fakt że niemal zawsze jak zdejmuje radiator to razem z nim wychodzi mi przyklejony do niego procek, tak jakby ten socket w płycie głównej w ogóle nie trzymał. No ale przy nowym procku też tak mam i juz nawet przez to powyginały mi się nóżki ktore musialem prostowac srubokrętem i z ta nowa plyta jak i z prockiem, odpukać, wszystko w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SfistaQ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dziś oddałem kompa do serwisu, chciałem sprawdzić czy procek jest na 100% uwalony żeby go odesłać, ale okazało sie że moja płyta współpracuje tylko z procesorami FSB400 :angry: sprawdzałem FSB533(CeleronD) i FSB800 (P4) i nie chcą działać :mur: Ale jest gwarancja więc LUZ B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ... powyginały mi się nóżki ktore musialem prostowac srubokrętem i z ta nowa plyta jak i z prockiem, odpukać, wszystko w porządku... mega hardkor ... to tak mozna i proc przeżyje ?? tak czy inaczej gratulacje za inwencję jednak staraj się nie pisac o tak hardkorowych akcjach bo ktoś mniej sprawny to przeczyta i sobie sprzęt popsuje :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SfistaQ Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 no mi tez sie powyginały i procek nie chciał wyjść z socketa ale jakoś dało rade :D prostowałem pensetą B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...