vilith Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Mam Seagate Barracuda 7200.9 80GB na SATA. Jest to nowy dysk. Po podłączeniu bios go nie wykrywa, podczas testów i wykrywaniu dysków PC wiesza się nie wyświetlając żadnych komunikatów. Dysk chodzi (nie słychać dziwnych odgłosów podczas uruchamiania), dioda po włączeniu świeci się nieprzerwanie a po chwili gaśnie. Miałem identyczny dysk, nie było z nim problemów, dopóki kiedy nie padł. Zareklamowałem go i dostałem ten nowy. Dawać znowu na reklamacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Dobrze byłoby, gdybyś podaj markę i model płyty głównej, ewentualnego kontrolera SATA w postaci kary PCI. Opisz jak podłączałyłeś dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Czy twoja płyta obsługuje SATAII? Może dysk ma zworke na sataI tak jak ja miałem ze swoim wd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilith Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Model płyty głównej : MSI KT 880 Delta FSR. Płyta nie obsługuje SATA II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadzior Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja mialem podobny problem tyle że ze 160-ką mi pomogło zezworkowanie dysku na sata I i problem już wiecej sie nie pojawił B) może tobie też to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilith Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Powinno pomóc. Tylko jak zezworkować dysk na Sata I - nie robiłem tego wcześniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadzior Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dysk zworkujesz tak ..[..] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilith Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki. Jak tylko będę miał czas to zobaczę czy podziała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro345 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/sata_lock.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vilith Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Rzeczywiście - działa. Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...