jendor Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mam obecnie radka 9550 sapphire. Jak wiadomo pracuje na nim mały swiecący na niebiesko wiatraczek. Znalazlem jednak stary radiator jeszcze chyba od procka na slot a. Jest super, gdyż jest bardzo bogacie użebrowany i wykonany w 100 procentach z miedzi. Na pewno świetnie odprowadza ciepło. Jest tylko troche wiekszy od powierzchnie którą zajmuje obecny wiatrak. Czy opłaca się i można wymienić w ten sposób chłodzenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 zajrzyj w dzial faq.. Nie mozna wlozyc od procka radiator do kart graf. Jedynie jakos wiatrak mozesz przykleic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 zajrzyj w dzial faq.. Nie mozna wlozyc od procka radiator do kart graf. Jedynie jakos wiatrak mozesz przykleic ale dlaczego nie mozna? poprzegladaj troche forum to znajdziesz sporo takich rozwiazan (stosowane sa rowniez na tych kartach niebieskie zalmany od NB) do autora: jesli bedziesz w stanie to dobrze dopasowac tak zeby rownomiernie do rdzenia przylegalo to nie widze przeciwwskazan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ale dlaczego nie mozna? poprzegladaj troche forum to znajdziesz sporo takich rozwiazan (stosowane sa rowniez na tych kartach niebieskie zalmany od NB) do autora: jesli bedziesz w stanie to dobrze dopasowac tak zeby rownomiernie do rdzenia przylegalo to nie widze przeciwwskazan No pewnie wszystko mozna juz takich modów pełno a co do załozyciela tematu ten radiator napewno jest miedziany a moze tylko jest tak pomalowany(anodyzowany) na żółto ?:)drapnij go srubokretem i zobacz czy to nie aluminum ::) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ja mam wlasnie taki radiator na slot1, ktory wyglada na aluminiowy, ale aluminiowy nie jest. Za ch... nie przewodzi pradu (nawet jak przeskrobie nozem). Poza tym za lekki sie wydaje. Tak wiec raczej nie jest mozliwe, zeby do takich archaicznych prockow robilo sie miedziane radiatory. Tak swoja droga to z czego moze byc wykonany ten moj? Jak juz mowilem, wyglada jak aluminium, metaliczny, srebrzysty polysk, wydaje sie dosc lekki jak na swoja objetosc (moze pusty w srodku :D), nie przewodzi pradu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ja mam wlasnie taki radiator na slot1, ktory wyglada na aluminiowy, ale aluminiowy nie jest. Za ch... nie przewodzi pradu (nawet jak przeskrobie nozem). Poza tym za lekki sie wydaje. Tak wiec raczej nie jest mozliwe, zeby do takich archaicznych prockow robilo sie miedziane radiatory. Tak swoja droga to z czego moze byc wykonany ten moj? Jak juz mowilem, wyglada jak aluminium, metaliczny, srebrzysty polysk, wydaje sie dosc lekki jak na swoja objetosc (moze pusty w srodku :D), nie przewodzi pradu. Hmm no przewaznie byly aluminiowe radiatory wiec to pewnie tez aluminium. lekki metaliczny po 2,5zł /kg na zlomie hehe only aluminium:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 zajrzyj w dzial faq.. Nie mozna wlozyc od procka radiator do kart graf. Jedynie jakos wiatrak mozesz przykleic zajrzyj tu http://img148.imageshack.us/img148/2859/dscf08615gi.jpg i tu http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=3152 pierwszy to radiatorek z a 1,2 na obecnym 9500pro bez żadnych przeróbek troche wiercenia drugi to cięty (po jendej stronie ) radiatorek z qoolera arctic cooling 2TC (straszne gowno nota bene ) na 9550 a potem zabieraj sie za doradzanie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Hmm no przewaznie byly aluminiowe radiatory wiec to pewnie tez aluminium. lekki metaliczny po 2,5zł /kg na zlomie hehe only aluminium:) Tylko ze aluminium bdb przewodzi prad elektryczny... a to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 a może to tytan jest ?( bo pojęcia nie ma czy przewodzi a pewny jestem że miedź i aluminium przewodzi ) :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ja mam wlasnie taki radiator na slot1, ktory wyglada na aluminiowy, ale aluminiowy nie jest. Za ch... nie przewodzi pradu (nawet jak przeskrobie nozem). Poza tym za lekki sie wydaje. Tak wiec raczej nie jest mozliwe, zeby do takich archaicznych prockow robilo sie miedziane radiatory. Tak swoja droga to z czego moze byc wykonany ten moj? Jak juz mowilem, wyglada jak aluminium, metaliczny, srebrzysty polysk, wydaje sie dosc lekki jak na swoja objetosc (moze pusty w srodku :D), nie przewodzi pradu. a może to tytan jest ?( bo pojęcia nie ma czy przewodzi a pewny jestem że miedź i aluminium przewodzi ) :lol2: zapewne jest plastykowy i pomalowany srebrnym spray'em :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 @Luk3 z czego zrobileś tą "rame" na wentylatory?? Calkiem ciekawie to rozwiązales :] moze wyglada troche smiesznie, aczkolwiek estetycznie w miare :] a ten radiator to chyba jakis box od socketu 478 intelowskiego :] poznaje te zaczepy na ramke, lecz moge sie tez mylisc :P pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Jednak to aluminium tylko wyglądało na miedź. Chetne dałbym zdjecie. Zdaje sie ze jednak bardzoi dobrze oddaje ciepło bo jak się weźmie do ręki to jest bardzo zimny <lol> A tak powaznie to jest super użebrowany, czegos takiego jeszcze nie widzialem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 @Luk3 z czego zrobileś tą "rame" na wentylatory?? Calkiem ciekawie to rozwiązales :] moze wyglada troche smiesznie, aczkolwiek estetycznie w miare :] a ten radiator to chyba jakis box od socketu 478 intelowskiego :] poznaje te zaczepy na ramke, lecz moge sie tez mylisc :Pthx ramka jest z aluminium z lodówy która już nie istnieje :D w tej chwili u kumpla poszła razem z kartą ale miałem pomysła nie? do 9550 bez v-moda i jeszcze z 5 ns memkami :blink: no ale troszke doświadczenia zyskałem :] post wyżej jest napisane z czego są radiatory na 9550 to z bartka shit zdiąłem (a założyłem pentaka 80), a na 9500 to z athlona 1,2GHz od tegoż samego qmpla z proca po remoncie został się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...