Doctor No Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Elektryk ze mnie zaden wiec mam pytanko Mam ten zasilacz http://zenfist.pl/pID/285#spec w budzie z osobna linia na PCI-E a uzywam karty AGP X850 XT PE ktora troche pradu ciagnie . PCI-E to pin 6 a AGP to czworka . Sa jakies przejsciowki zeby uzyc tej osobnej lini na Pci-E dla mojej karty graficznej ? I czy wogole ma to sens i jest mozliwe ? Mam wrazenie ze w moim zasilaczu cos sie marnuje ;) , a konfiguracja jest taka ze rezerw raczej brak . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) Kabel PCI-E ma 3x mase i 3x 12v a wtyczka którą potrzebujesz podłączyć do grafiki (tj. molex) ma 2x masa, 1x 12v i 1x 5v, więc nic z tego... Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Po co ci przejściówka jeśli dwunastkę i piątkę masz w normalnym molexie. Jedna linia zasila procka a druga resztę (w tym grafę) więc rozkłąd obciążeń się nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor No Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dzieki za pomoc , szkoda jednak ze sie nie da . Jak juz pisalem na temat elektryki wiem niewiele wiec zapytalem :) Na zdrowy rozsadek to jesli jest zrobione osobne wyjscie tylko na PCI-e to jesli tam nic nie jest podlaczone to jaks czesc mocy tego zasilacza jest niewykorzystywana , chyba ;) . No coz jest jak jest , jak narazie wszystko chodzi ok ,. Nic nie mierzylem wiec nie wiem jak to wyglada ale ze procek i ram sa krecone , dwa dyski , duzooo ramu , sporo wiatrakow , karty dzwiekowa i Wlan to tak na oko juz chyba dosyc a jeszcze chcialbym tam wlozyc jeszcze karte pinnacle video z panelem ... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) ..........Na zdrowy rozsadek to jesli jest zrobione osobne wyjscie tylko na PCI-e to jesli tam nic nie jest podlaczone to jaks czesc mocy tego zasilacza jest niewykorzystywana , chyba ;) . ............. Tak nie jest. W tym zasilaczu złącze pci-e i moleksy są zasilane z tej samej linii. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...