Skocz do zawartości
Doctor No

Przejsciowka 6 Pin Na 4 Pin ?

Rekomendowane odpowiedzi

Elektryk ze mnie zaden wiec mam pytanko

Mam ten zasilacz http://zenfist.pl/pID/285#spec w budzie z osobna linia na PCI-E a uzywam karty AGP X850 XT PE ktora troche pradu ciagnie . PCI-E to pin 6 a AGP to czworka . Sa jakies przejsciowki zeby uzyc tej osobnej lini na Pci-E dla mojej karty graficznej ? I czy wogole ma to sens i jest mozliwe ?

Mam wrazenie ze w moim zasilaczu cos sie marnuje ;) , a konfiguracja jest taka ze rezerw raczej brak .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc , szkoda jednak ze sie nie da . Jak juz pisalem na temat elektryki wiem niewiele wiec zapytalem :) Na zdrowy rozsadek to jesli jest zrobione osobne wyjscie tylko na PCI-e to jesli tam nic nie jest podlaczone to jaks czesc mocy tego zasilacza jest niewykorzystywana , chyba ;) .

No coz jest jak jest , jak narazie wszystko chodzi ok ,. Nic nie mierzylem wiec nie wiem jak to wyglada ale ze procek i ram sa krecone , dwa dyski , duzooo ramu , sporo wiatrakow , karty dzwiekowa i Wlan to tak na oko juz chyba dosyc a jeszcze chcialbym tam wlozyc jeszcze karte pinnacle video z panelem ...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..........Na zdrowy rozsadek to jesli jest zrobione osobne wyjscie tylko na PCI-e to jesli tam nic nie jest podlaczone to jaks czesc mocy tego zasilacza jest niewykorzystywana , chyba ;) .

.............

Tak nie jest. W tym zasilaczu złącze pci-e i moleksy są zasilane z tej samej linii. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi