LiSoQuan Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Mam Seagate Barracuda, według programu do sprawdzania info o dysku (nie pamietam nazwy) no i info na stronie producenta, moj dysk może działąc w tym trybie (6) ale niestety w menagerze urzadzen pisze ze mam włączony tylko tryb UDMA 5. Mam WinXP sp2 , czy idzie jakoś wymusi na windowsie aby włączył tryb 6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 wejdź do BIOS i zmień tryb pracy kontrolera z Native na Legacy różnicy między UDMA 5 a UDMA 6 w wydajności praktycznie nie ma, a juz na pewno tryb UDMA 5 nie ogranicza w żaden sposób wydajności dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 nie da rady - ABIT IC7 obsluguje tylko UDMA5, ale nie ma sie czym przejmowac - przy jednym dysku zadnej roznicy w wydajnosci nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...