Shakell Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Potrzebuję taniego kompa do pokoju, nie mam jakichś specjalnych wymagań. Chcę na nim trochę programować, ewentualnie postawić linuxa i trochę sie pobawic tym systemem. Mam już swoja starą rivkę z 32 mb ramu, mogę mieć procka celka 600 lub durona 700 (od kumpla) monitorek też sam skombinuję 128 mb sdram ze starego kompa. Potrzebuję tylko obudowy, zasilacza, płyty głównej. Co byście mi radzili w granicach 100. (głownie jaką byście mi poradzili płytę - żeby po dokupieniu pozostałych podzespołów zmieścić się w cenie). Czy bardziej opłaca mi się kupować płytę na SD-RAM czy na DDR?? Co się będzie lepsze - celek i jakaś płyta pod niego czy duronik z odpowiednim mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 pod durona zapewne bedziesz miec tansze plyty, i jezeli juz posiadasz pamiec sdr mysle ze nie ma sensu sie p[rzesiadac na ddr przy tej klasie sprzetu. co do zasilacza spokojnie wystarczy jakis fortron 250w, obudowa, hm mysle ze tu sie kupuje jak najtansza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 No ale ceny pamieci są teraz takie że mogę sprzedać tego SDR-a i mieć za to 2 razy tyle DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Bierzesz durnia, mobo to ECS K7S5A, ram wg własnego widzimisie, buda z zasiłką 250w i ok 100zł wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 A jeszcze jaki dysk do tego dokupić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 A jeszcze jaki dysk do tego dokupić??Zależy ile masz kasy na dysk. Może być Samsung, a z tych dawnych Maxtor. Ostatecznie Segate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...