raki Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 A wiec dzisiaj pozbywam sie mojego kompa i mam ostatnia szanse zasiegnąć Waszych rad... chce kupic Athlona 1700 0.13, Epoxa 8RDA+, DDR 333 (no name, cl2.5) :cry: do tego WC z cpc.pl za 109 lub Volcano 7+. 1. Ile byłbym w stanie wycisnąć z tego Athlona??? (i na jakim z tych 2 rodzajii chłodzenia)?? 2. Czy opłaca sie kupowac Epoxa na nFORCIE 2 jesli nie bede korzystał z DUAL DDR?? Może kt400? 3. czy 300W zasilacz starczy? 4. Które chłodzenie wybrać i które jest mniej awaryjne (jesli można mówić o awaryjnośći?) 5. Czy ten zestaw z cpc.pl jest juz kompletny i nic nie trzeba dodatkowo kupować?? Z góry dzieki za rady! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ludzie naprawde prosze Was o rade... planowo to do 21 mam jeszcze kompa, a potem??? Nie bedzie i co ja zrobie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Cytat 1. Ile byłbym w stanie wycisnąć z tego Athlona??? (i na jakim z tych 2 rodzajii chłodzenia)??Tez sie nad tym zastanawialem bo tez bede zmienial... mysle ze na CPC wyciagniesz przy dobrych wiatrach 1900-2000 MHz, ale nie wiem jak z Twoimi pamieciami bedzie... no a Volcano+ to podobna wydajnosc do CPC tylko glosniej. Cytat 2. Czy opłaca sie kupowac Epoxa na nFORCIE 2 jesli nie bede korzystał z DUAL DDR?? Może kt400?Oplaca sie, kiedys pewnie 2 kosc dokupisz. Cytat 3. czy 300W zasilacz starczy? Powinien Cytat 4. Które chłodzenie wybrać i które jest mniej awaryjne (jesli można mówić o awaryjnośći?)Bierz CPC. Awaryjnosc ? Jak Ci sie wentyl z Volcano zepsuje to Ci odkupie :D Jesli dobrze zamontujesz a mimo to odpadnie to tez Ci odkupie, nie ma szans racej sie zepsuc... A CPC ? Tego nigdy nie mozna byc pewnym :D Cytat 5. Czy ten zestaw z cpc.pl jest juz kompletny i nic nie trzeba dodatkowo kupować?? Nie nic nie trzeba kupowac, a montaz to 15 min Cytat Z góry dzieki za rady! Nie ma za co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 1. 2000mhz na pewno 2. OPŁACA SIĘ 3. starczy (chyba) 4. bierz V7+, albo wode tylko broń boże z cpc 5. daruj sobie cpc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Ehhh kurde człowieku SZUKAJ , co chwile są tego typu topici aż tak ciężko zrozumieć ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 tez planuje przesiadke na ta plyte tylko nurtuje mnie jedno pytanie - czy ma line in, mic in line in jest niezbedny do karty TV wszedzie pisza ze obsluguje standard 6.1 ale nigdzie nie ma konkretnej informacji jakie posiada wyjscia/wejscia na zintegrowanej karcie muzycznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 oplaca sie bo tak czy owak ma wyzsza wydajnosc tydzien temu mialem asusa a7v8x teraz mam epoxa 8rda i jestem 100 x razy bardziej usatysfakcjonowany i zadowolony a te mozliwosci o/c :twisted: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Cytat A wiec dzisiaj pozbywam sie mojego kompa i mam ostatnia szanse zasiegnąć Waszych rad... chce kupic Athlona 1700 0.13, Epoxa 8RDA+, DDR 333 (no name, cl2.5) :cry: do tego WC z cpc.pl za 109 lub Volcano 7+. 1. Ile byłbym w stanie wycisnąć z tego Athlona??? (i na jakim z tych 2 rodzajii chłodzenia)?? 2. Czy opłaca sie kupowac Epoxa na nFORCIE 2 jesli nie bede korzystał z DUAL DDR?? Może kt400? 3. czy 300W zasilacz starczy? 4. Które chłodzenie wybrać i które jest mniej awaryjne (jesli można mówić o awaryjnośći?) 5. Czy ten zestaw z cpc.pl jest juz kompletny i nic nie trzeba dodatkowo kupować?? Z góry dzieki za rady! 1. 2200MHz na dorbym chlodzeniu i przy dobrych warunkach 2. oplaca sie, nForce2, to nie tylko DualDDR 3. 300W, az nadto ;), byleby napiecia sie trzymaly 4. mniej awaryjne na pewno Voolcano7+ 5. niby tak, ale to shit jakich malo, jak chcesz miec prawdziwe chlodzenie wodne, to zapraszam do sklepu na siliconvalley Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Cytat ludzie naprawde prosze Was o rade... planowo to do 21 mam jeszcze kompa, a potem??? Nie bedzie i co ja zrobie? minelo cale 10 min, wiec myslales, ze otrzymasz mase odpowiedzi? forum, tym sie rozni od czatu, ze tutaj sa przechowywane wiadomosci, a odpowiadac na nie mozna nawet po roku czasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Cytat A wiec dzisiaj pozbywam sie mojego kompa i mam ostatnia szanse zasiegnąć Waszych rad... chce kupic Athlona 1700 0.13, Epoxa 8RDA+, DDR 333 (no name, cl2.5) :cry: do tego WC z cpc.pl za 109 lub Volcano 7+. 1. Ile byłbym w stanie wycisnąć z tego Athlona??? (i na jakim z tych 2 rodzajii chłodzenia)?? 2. Czy opłaca sie kupowac Epoxa na nFORCIE 2 jesli nie bede korzystał z DUAL DDR?? Może kt400? 3. czy 300W zasilacz starczy? 4. Które chłodzenie wybrać i które jest mniej awaryjne (jesli można mówić o awaryjnośći?) 5. Czy ten zestaw z cpc.pl jest juz kompletny i nic nie trzeba dodatkowo kupować?? Z góry dzieki za rady! AD1. Jesli ten Athlon bedzie ze stepingu B0 z serii JCUIB chyba tak to sie pisze :) to na V7+ masz murowane 2GHz :D. CPC sie nie oplaca! Lepiej wez Volcano. AD2. Oplaca bo to tylko 50zł roznicy zakladajac ze wezmiesz EpoXa 8RDA bez + bo po co ci sieciowka i fireware? AD3. Styknie na styk :D. Lepiej 350W albo 400. AD4. Volcano nigdy cie nie zawiedzie :D. AD5.No przydalaby sie chlodnica bo bez niej to woda sie nagrzeje i nie zdarzy oddac ciepla, wiec temp beda wyzsze niz na Volcano. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 nie znam sie na zasilaczach, mam feel (czy jakoś tak) 250W i chciałby sie dowiedziec czy poszedł by mi na nim taki sprzet ktory napisał raki oprócz volcano Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 1.Antek świetny. Bierz Wulkana. 2.Płytka jeszcze lepsza :D. 3.Proponuję dołożyć do dobrej zasiłki - chociażby Hunt Key'a, a jak masz więcej kaski to min. Chiefteca. 4.Nie słyszałem o padających Wulkanach w przeciwieństwie do CPC... ;) 5.Jak kupisz V7+ to już nic więcej nie będzie trzeba, a do zestawu z CPC to jednak dostawa tabletek na uspokojenie czy nic nie cieknie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Kupiłem Athlona ze steppingiem B0, płytke Solteka SL-75FRN-L (nFORCE2) i DDR Kingstona 333MHz. aaa no i Volcano 7( na high, hałas jest nie do zniesienia...) Podkreciłem go na maxa do 1,97 GHz i miał temp 50-53. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz czemu przy tym sprzecie GTA3 mi sie muli (brak płynności nawet na 640x480x32) :cry: :cry: :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 jaka grafa???????? Bo to od niej głównie zalezy przetwarzanie tekstur i grafiki w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 GEFORCE 2 Ti 64MB DDR... na celeronie 900MHz mi lepiej GTA chodziło ...nie miało takich zaciec.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A przestawiles wszystko w opcjach tyczacych sie grafiki w grze??? moze za wysokie ustawienia sa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 mam takie ustawienia jak na Cel900... moze jak zainstaluje nowe sterowniki do chipsetu bedzie lepiej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Ja mam to co w opisie i jak narazie wykrecilem 2050 mhz, ale pewnie byloby wiecej, gdyby odwazyl sie podniesc napiecie ponad 1.85V. Ale i tak uwazam ze 2050 mhz to ladny wynik. 11.5x177mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...