Skocz do zawartości
heryf

Komp Czasami Sie Wlacza Czasami Nie

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam taki problem: gdy wciskam power komp nie wlacza sie, obruci raz wiatrakami i koniec, wtedy wyciagam wtyczke z zasilacza i wsadzam ja ponownie, czynnosc ta wykonuje pare raz, az komp zatrybi i odpali, dodam ze zasilacz to jakis megabajt model: MGB-350ATXP4, moj cfg. Epox 8KDA3I rev.3.2, Sempron 2800+, Geil 512mb cl.2.5, GeForce 6600GT Asus, WD Caviar 80Gb Sata, do tego dwa wiatraki fander 120mm i arctic 80mm, aktualnie je odlaczylem zeby odciazyc troche zasilacz, pytanie czy to bedzie wina zasilacza ? skoro raz dziala raz nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź na innym zasilaczu, to po pierwsze... Miałem kiedyś podobnie jak zasilacz był zwalony i nie zawsze dawał napięcie standby na płytę. A po drugie to zobacz w jakim stanie są kondensatory na płycie (czy nie mają wybrzuszeń, wycieków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Było pare takich tematów, przeważnie winien był zasilacz, codegen albo megabajt ;) Zmień go jeśli nie chcesz wydawać kasy na nowego kompa ;)

BTW Jesteś odważny na tym trzymać 6600gt i całą reszte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli to napewno wina zasilacza ? i narazie wstrzymac sie z praca na tym "kale", jutro mam zamiar kupic cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18094, moja obawa lezy w tym ze juz cos sie dzieje, wysypal sie bios, lekko wykrecilem procka z 1600 na 2000 bez zmiany napiec, no i nagle po ktorejs z rzedu probie odpalki kompa, wszystko wrocilo to ustawien nominalnych, przy uruchamianiu kompa musialem wciskac f1, oczywiscie komp smigal jakies 2 tyg na tych ustawieniach, zmienilem grafe z Gf 2Ti na 6600gt i zaczly sie takie cyrki robic

Edytowane przez heryf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli to napewno wina zasilacza ? i narazie wstrzymac sie z praca na tym "kale", jutro mam zamiar kupic cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18094, moja obawa lezy w tym ze juz cos sie dzieje, wysypal sie bios, lekko wykrecilem procka z 1600 na 2000 bez zmiany napiec, no i nagle po ktorejs z rzedu probie odpalki kompa, wszystko wrocilo to ustawien nominalnych, przy uruchamianiu kompa musialem wciskac f1, oczywiscie komp smigal jakies 2 tyg na tych ustawieniach, zmienilem grafe z Gf 2Ti na 6600gt i zaczly sie takie cyrki robic

bardzo dobry zasilacz wybrałaę sam go mam ;] jest zajebiscie cichy i spoko trzyma napiecie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi