-==MORDI==- Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Może troche głupie pytanie ale nie wiem. Czy jak mam podłącznoną wieże do kompa to do niej dałoby się podłączyć subufer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 zależy od suba.. mój możan podłaczyć zarówno pod LINEout w pc jak i pod wyjście wzmacniacza od wieży. Jest to jednak niekorzystne gdyż wzmacniacz wieży może nie przenosić niskich częstotliwości... Ale zawsze można... ewentualnie dorobić tłumik rezystorowy żeby zmniejszyć sygnał z wieży do mniejsego poziomu. Chyba że wieża ma wyście lineout lub coś podobnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 przed subwooferem (mysle, ze mowimy o pasywnym) mozna zastosowac filtr ktory bedzie przepuszczał np tylko od 60Hz w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Suba aktywnego (ze wzmacniaczem i filtrem dolnoprzepustowym) podłaczysz, suba pasywnego (bez wzmacniacza) tez, ale dzwiek bedzie tandetny - prawie zadna wierza nie da rady z napedzeniem glosnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 To moze w koncu zapyta ktos co to za wieża? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jeśli mowa o subwooferze to raczej powinna być mowa o aktywnym... pasywny subwoofer to w gruncie rzeczy sam głośnik z obudową... O subwooferze jest mowa dopiero jeśli to coś posiada wzmacniacz z filtrem dolnoprzepustowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...