silver_pl Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam, planuje zakup nowych dysków do mojego kompa icon_biggrin3.gif Miały by być 2xSata ok. 250GB przcujące w RAID0 + jeden szybki dysk, ok. 160-250GB SATA na Windowsa i najważniejsze rzeczy, co polecacie ?? Co powiecie na to: ? - moze cos innego ? 1xSamsung SpinPoint P80SD 160 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) 2xMaxtor MaxLine Plus III 300 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) A może cały zestaw na SpinPointach, chyba ze macie cos wydajniejszego i niedrogiego (Raptor:D) I jescze jeka nagrywarka ??, wacham się pomiędzy : 1. LITE-ON SHW-16H5S LightScribe - zawsze miałem napędy tej firmy i nie narzekam icon_wink2.gif 2. BENQ DW1655 OEM - słyszłem że dobre 3. NEC ND-4571A LabelFlash - i to też... zależy mi na szybkości, niezawodności i kompatybilności z większością płyt...LightScribe ma być tylko dodatkiem icon_wink2.gif PS. Czy widać zwiększenie wydajności miedzy 8mb cachu a 16mb ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 aha, jeszcze jedno, czy kontroler SATA na mojej plycie IC7-MAX3, będzie w pełni obsługiwał dyski razem z NCQ, czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Z nagrywarek polecam ci neca jakiegoś. Np. 4551 z labelflashem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a co z obsługą NCQ na mojej płycie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 nie ma takowej polecam hitachi t7k na rynku nagrywarek liczą sie dzis tylko 3 modele: -benq 1640/50/55 -pioneer 111 -plex 760 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 heh, troche lamerskie pytanie, ale się chcę upewnić, bo nie miałem żadnej styczności wcześniej z dyskami na SATA : Czy jeśli podłączę dysk na SATA II do kontrolera na mojej płycie (SATA I) to będzie działać normalnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Przełożysz w dysku zworke i będzie działać na sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...