Skocz do zawartości
fender70

Nec Multisync Lcd1970nxp Czy Iiyama E481s Czy Benq Fp91gp

Rekomendowane odpowiedzi

Moje poszukiwania monitora LCD 19 cali ograniczyły sie w zasadzie juz do 3 modeli:

1) Benq FP91GP

2) Nec multisync lcd1970nxp (tylko ten z 18ms i matrycą S-IPS a nie z matrycą MVA i z 20ms bo juz i takiego widziałem)

3) IIyama E481S –B3

I teraz może ktoś niech napisze który wybrać z tych 3 monitorów i dlaczego ?

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz sobie jeszcze dopisac FS P19-2 - jeśli ma byc do ogolnych zastosowac (gry-filmy-text-net)

ten benq to raczej glównie do gier bo ponoć smużenie jest niewielkie :)

ta iiama jest na TN ...

mozesz jeszcze poszukac http://www.mva.pl/forum/viewtopic.php?t=513&start=60 tej sonki :)

lepsza jest troche od tego benq i oczywiscie ladniejsza :P

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok ale w opisie tego Sony S95D jest zdanie że nie radzi sobie dobrze z filmami bo występuje srebrzenie czy jakaś poświata na dole a ja własnie dużo oglądam filmów na kompie.

Tak że jeszcze raz proszę o podpowiedź który monitor 19 LCD wybrać aby nie było smurzenia i aby było można oglądać filmy spokojnie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we wszystkich matrycach MVA 8ms AUO 19" wystepuje srebrzenie i swiecace konce :)

więc ten benq tez odpada :) - matryca identico

p19-2 bylby OK

tylko juz troche drozsze cacko :)

""

który monitor 19 LCD wybrać aby nie było smurzenia

""

nie ma takiego :)

ew CRT :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

2) Nec multisync lcd1970nxp (tylko ten z 18ms i matrycą S-IPS a nie z matrycą MVA i z 20ms bo juz i takiego widziałem)

...

Nec z matrycą S-IPS nazywa się 1970NX jestem szczęśliwym posiadaczem tego monitorka i moge go z czystym sumieniem polecić. Kolorki bardzo ładne, konty szerokie, czas reakcji dobry lub nawet bardzo dobry (smużeniue jest ale nie wielkie, jak na razie dostrzegłem je tylko w NFS MW ale nie wiem ile z tego smużenia generuje gra a ile monitor :wink: ). Szeroki zakres regulacji jasności i kontrastu.

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi